Σρι Λάνκα: Και γυναίκα ανάμεσα στους εννέα βομβιστές αυτοκτονίας

Ένας από τους 9 βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις αιματηρές επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών στην Σρι Λάνκα ήταν γυναίκα, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Υπουργός Άμυνας Ρουουάν Ουιζεουαρντένε.

Παράλληλα ο Υπουργός Άμυνας παρέθεσε περαιτέρω στοιχεία για τους δράστες, αναφέροντας ενδεικτικά ότι είχαν υψηλό επίπεδο μόρφωσης με τουλάχιστον έναν από αυτούς να έχει κάνει σπουδές σε Ηνωμένο βασίλειο και Αυστραλία.
 
Οι επιθέσεις αυτές, οι αιματηρότερες στην ιστορία της νότιας Ασίας, στοίχισαν τη ζωή σε 359 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες άλλους.

Συνεχίζεται η εξύφανση τρομοκρατικών σχεδίων λένε οι ΗΠΑ


Οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τις επιθέσεις αυτοκτονίας το Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στην Σρι Λάνκα, αλλά τώρα πιστεύουν ότι συνεχίζεται η εξύφανση τρομοκρατικών σχεδίων στη χώρα, δήλωσε σήμερα η πρεσβευτής της Ουάσινγκτον στο Κολόμπο.

"Δεν γνωρίζαμε εκ των προτέρων για τις επιθέσεις αυτές", δήλωσε η πρεσβευτής Αλάινα Τέπλιτς σε δημοσιογράφους στο Κολόμπο.

"Πιστεύουμε ότι συνεχίζεται η εξύφανση τρομοκρατικών σχεδίων. Τρομοκράτες μπορεί να χτυπήσουν χωρίς προειδοποίηση. Τα συνήθη μέρη είναι εκεί όπου υπάρχει πολύς κόσμος, δημόσιοι χώροι", πρόσθεσε η ίδια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ