Ποια χώρα θεωρείται «παράδεισος» της παιδικής πορνογραφίας

Σχεδόν οι μισές από τις φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας που διακινούνται στο ίντερνετ έχουν ως πηγή ιστοσελίδες από την Ολλανδία, σύμφωνα με έκθεση του Ιδρύματος Internet Watch.

Το Ίδρυμα επιβεβαίωσε ότι μόνο το 2018 περισσότερες από 105.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις συνδέονταν με φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας. Το 47% αυτών των ηλεκτρονικών διευθύνσεων προέρχεται από την Ολλανδία. 

Παράλληλα το Ίδρυμα προειδοποίησε ότι η χώρα μετατρέπεται «σε έναν παράδεισο για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση».

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει αυτά τα ανησυχητικά νέα στοιχεία και έχει υποσχεθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. 

Το Ίδρυμα Internet Watch, είναι μία ανεξάρτητη οργάνωση που δέχεται καταγγελίες πολιτών για φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας που εντοπίζουν στο διαδίκτυο. Η οργάνωση συνεργάζεται με ηλεκτρονικές σελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να αφαιρούνται οι φωτογραφίες και να ερευνώνται τα περιστατικά. Από το 1996 έχει αξιολογήσει περισσότερες από 1 εκατ. καταγγελίες. 

Στην ετήσια έκθεση του ανέφερε ότι το 2018 καταγγέλθηκαν 105,047 ηλεκτρονικές σελίδες με φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας και παρουσιάζεται μία μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 2017.

Πηγή: skai.gr