Επιχειρούν ΕΜΑΚ και ρομπότ στον Ξυλιάτο για την 6χρονη (video)

Στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου στην Κύπρο επικεντρώνονται τη Μεγάλη Τρίτη οι έρευνες της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της 6χρονης κόρης της Μαίρης Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μεταλλείου του Μιτσερού.

Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, τα μέλη της ΕΜΑΚ μπήκαν στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο με τις φουσκωτές βάρκες, ενώ επιστρατεύθηκε και η ρομποτική κάμερα για την έρευνα στα «κρίσιμα σημεία» για τα οποία είχε μιλήσει χθες Δευτέρα ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας. Σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα.

Τα μέλη της ΕΜΑΚ έφθασαν στη λίμνη γύρω στις 9.30 το πρωί, μαζί με μέλη ιδιωτικής εταιρείας που διαθέτει τη ρομποτική κάμερα. Εάν δεν προκύψει αποτέλεσμα με την χρήση του συγκεκριμένου τρόπου έρευνας, η επιχείρηση θα συνεχιστεί με άλλον εξοπλισμό, ο οποίος δεν είναι ανακοινώσιμος, για την ώρα.



Την Τετάρτη ξανά οι έρευνες στο μεταλλείο στο Μιτσερό

Σε μια παράλληλη εξέλιξη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στήριξης στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό από ειδικούς. Οι έρευνες με την ρομποτική κάμερα, αλλά και μια μικρότερη με δυνατότητα διείσδυσης μέσα από τα διάφορα εμπόδια, θα συνεχίσουν την Τετάρτη, για πιθανή ανεύρεση και άλλων πτωμάτων.

Σε εξέλιξη παραμένει η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού, που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό. Χθες Μεγάλη Δευτέρα διενεργήθηκε νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, η οποία δεν έδωσε απαντήσεις για τα αίτια θανάτου και έτσι θα συνεχιστεί και σήμερα στη παρουσία ανθρωπολόγων, σε μια προσπάθεια να διαφανούν τα αίτια θανάτου της δεύτερης γυναίκας, η ταυτότητα της οποίας ακόμη δεν έχει εξακριβώθηκε. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη ταυτοποίηση της ελλείπουσας Arian Palanas Lozano για την οποία ο ύποπτος έχει ομολογήσει πως έχει σκοτώσει.



Η αστυνομία στο στρατόπεδο

Ο 35χρονος αξιωματικός της ΕΦ πέρασε την πύλη του στρατοπέδου όπου υπηρετούσε με την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τρίτης, τέσσερα οχήματα της δύναμης, έφτασαν για να προβούν σε εξονυχιστικό έλεγχο στο γραφείο του στη δική του παρουσία. Ο ίδιος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, φαίνεται εντελώς ψύχραιμος, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Σε επικοινωνία που είχαμε με άνθρωπο που υπηρετεί στην ίδια μονάδα μαζί με τον 35χρονο ύποπτο, πληροφορηθήκαμε πως πρόκειται για ένα άτομο ήσυχο και λιγομίλητο. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε κανείς από το στρατόπεδο δεν είχε υποψίες ότι ο 35χρονος έκρυβε πίσω από την στολή της Εθνικής Φρουράς αυτά τα φρικτά εγκλήματα.

Σύμφωνα με τα όσα μας λέχθηκαν, ο 35χρονος ύποπτος την Τρίτη 16 Απριλίου δύο μέρες μετά τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος, πήγε κανονικά στην υπηρεσία του σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Αξίζει να αναφερθεί και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του ατόμου που είχαμε επικοινωνία, ο 35χρονος μετά τον χωρισμό του ήταν ανήσυχος, εξέλιξη που συζητούσαν στο στρατόπεδο.

Πηγή - φωτό: Φιλελεύθερος Κύπρου