Φρίκη στην Κύπρο: Πολύ περισσότερα από 2 πτώματα στο φρεάτιο λένε οι αρχές

Σοκαρισμένη και αποσβολωμένη η κυπριακή κοινή γνώμη παρακολουθεί τα όσο φρικιαστικά αποκαλύπτει η αστυνομική έρευνα, μετά τον εντοπισμό και του πτώματος της 38χρονης Μέρι Ρόουζ, από τις Φιλιππίνες, σε φρεάτιο σε μεταλλείο στο Μιτσερό.

Δεν είναι μόνο δύο, είναι πολύ περισσότερα τα θύματα δήλωσε μάλιστα ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλήματος Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, έκανε λόγο για πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κύπρου υπόθεση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν και άλλα θύματα στο φρεάτιο.
 
Μετά την ανεύρεση το απόγευμα του Σαββάτου και δεύτερου πτώματος στο φρεάτιο, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας προσήχθη εκ νέου χθες ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, που τελεί, ήδη, υπό οκταήμερη κράτηση, καθώς παραδέχθηκε το φόνο της Ρόουζ καθώς και ακόμα ένα φόνο, αυτό της Αριάν. 
 
Ενώπιον του Δικαστηρίου ο 35χρονος, ομολόγησε ότι γνώρισε την Arian, όπως αποκάλεσε την άτυχη γυναίκα, μέσω σελίδας γνωριμιών, είχε μαζί της ερωτική επαφή και ακολούθως την έπνιξε. Στη συνέχεια, είπε, την έδεσε και την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Μέχρι στιγμής ο «Ορέστης» έχει ομολογήσει το φόνο της 28χρονης Μέρι Ρόουζ, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό και της 28χρονης Άριαν Παλάνας Λοσάνο, η οποία είχε εξαφανιστεί ενάμιση μήνα μετά το πρώτο θύμα. Υποστηρίζει ότι σκότωσε και το κοριτσάκι του πρώτου θύματος.
 
Να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής εάν η δεύτερη σορός που εντοπίστηκε στο φρεάτιο της φρίκης, ανήκει στην άτυχη Αριάν, που παραδέχθηκε ο 35χρονος ότι σκότωσε. Το Δικαστήριο διέταξε την εξαήμερη κράτηση του.
 
Το πτώμα της άτυχης γυναίκας ανασύρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου γυμνό, δεμένο χειροπόδαρα και σε κατάσταση σαπωνοποίησης, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Marry Rose.
 
Οι ιατροδικαστές, Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους, θα διενεργήσουν σήμερα Δευτέρα τη μεταθανάτια εξέταση στη σορό της Arian.
 
Μετά τα σοκαριστικά ευρήματα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται στο μεταλλείο στο Μιτσερό, ενώ η τύχη της 6χρονης κόρης της Mέρι Ρόουζ, Σιέρα, εξακολουθεί να αγνοείται.
 
Χθες στο μεταλλείο οι Αρχές επιστράτευσαν ιδιωτική εταιρεία που κατέβασε στο φρεάτιο ειδική κάμερα-ρομπότ υψηλής ευκρίνειας, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 300 μέτρα βάθος, σε μια προσπάθεια να διαφανεί κατά πόσον κρύβονται μέσα στο φρεάτιο και άλλες σοροί.
 
To υλικό που κατέγραψε χθες η κάμερα αναμένεται να αξιολογηθεί σήμερα, ενώ εικάζεται ότι μέσα στο φρεάτιο υπάρχουν ακόμη δύο πτώματα. 
 
Με το τέλος της επιχείρησης, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας έκανε λόγο για δύσκολη επιχείρηση, λόγω των μπάζων που υπάρχουν μέσα, αλλά και της κατασκευής του φρεατίου.
 
Η επιχείρηση, θα συνεχιστεί σήμερα, μετά την αξιολόγηση των δεδομένων και του υλικού της κάμερας υψηλής ευκρίνειας.

Πηγή: sigmalive.com