Σρι Λάνκα: Ισλαμιστική οργάνωση πίσω από το μακελειό επιβεβαίωσαν οι αρχές

Τοπική ισλαμιστική οργάνωση, το National Thowheeth Jama'ath (NTJ), βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που άφησαν 290 νεκρούς, και εκατοντάδες τραυματίες την Κυριακή του Πάσχα στην Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Οι αρχές της Σρι Λάνκα ερευνούν για πιθανές σχέσεις της οργάνωσης με ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ έχουν προβεί σε 24 συλλήψεις. 

Εδώ και δέκα ημέρες
είχε σημάνει συναγερμός στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι το ισλαμιστικό κίνημα ετοίμαζε επιθέσεις κατά εκκλησιών και της πρεσβείας της Ινδίας στο Κολόμπο, ωστόσο δεν έλαβαν ικανοποιητικά μέτρα με αποτέλεσμα να δέχονται έντονες επικρίσεις.

Tους ισλαμιστές Ζαχράν Κασίμ και Αμπού Μοχάμεντ κατονόμαζαν νωρίτερα τοπικά ΜΜΕ της Σρι Λάνκα ως δύο από τους καμικάζι αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν τη χώρα. Τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για ταυτοποίηση των βομβιστών από τις τοπικές αρχές. 

Σε ένα από τα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κασίμ, που φέρεται να ήταν ιεροκήρυκας, εξαπολύει απειλές κατά των "απίστων", ενώ στο φόντο διακρίνονται να καίγονται σημαίες χωρών όπως της ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Πορτογαλίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr