Χάος στη Σρι Λάνκα: Δύο νέες εκρήξεις - εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες

Ένας καμικάζι σκότωσε τρεις αστυνομικούς στη Σρι Λάνκα πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα κτίριο στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας Κολόμπο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έκρηξη ήταν η όγδοη που σημειώθηκε σήμερα στο νησί αυτό της Νότιας Ασίας. 

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ανέρχεται στους 160 ενώ πάνω από 400 είναι οι τραυματίες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί μαζικά σε νοσοκομεία.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε ένα ξενοδοχείο στην Ντεϊουάλα, ένα νότιο προάστιο του Κολόμπο, δήλωσε ο Ρούουαν Γκουνασεκέρα, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το υπουργείο Άμυνας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών, από τις 18:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας). Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 06:00 τοπική ώρα της Δευτέρας (03:30 ώρα Ελλάδας).

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων.

Η Σρι Λάνκα επλήγη σήμερα, Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς, από σειρά επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία που έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 158 θανάτους σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται Αμερικανοί, Ολλανδοί Βρετανοί και Πορτογάλοι.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε έστειλε νωρίτερα αίτημα για έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας έπειτα από τις πολύνεκρες βομβιστικές.

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.