Κύπρος: Serial killer ο 35χρονος;Σκότωνε γυναίκες και τις έριχνε σε φρεάτιο

Με το πρώτο φως της ημέρας δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ξεκίνησαν οι έρευνες στο Μιτσερό, όπου χθες εντοπίστηκε το πτώμα άγνωστης γυναίκας, στο ίδιο φρεάτιο στο οποίο είχε βρέθηκε η σορός της δολοφονημένης Marry Rose.

Παράλληλα, οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τη σορό της μικρής Sierra, της 6χρονης κόρης της Marry Rose.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος «Ορέστης», ο οποίος έσπασε στην ανάκριση και παραδέχτηκε το φόνο μητέρας και κόρης, υπέδειξε στις Αρχές σημείο στη λίμνη – όχι στο φράγμα - στο Ξυλιάτου όπου έριξε το άψυχο πτώμα της μικρής Sierra.

Παρά τις προσπάθειες των δυτών, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το κοριτσάκι, έτσι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και σήμερα, αλλά και όσο χρειαστεί μέχρι να υπάρξει κατάληξη.

Οι ομοιότητες

Παράλληλα, στο φρεάτιο που βρίσκεται στο Μιτσερό όπου χθες ανασύρθηκε νεκρή γυναίκα αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων, οι Αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Νεόφυτος Σιάηλος, Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα πτώματα στο φρεάτιο.

Η γυναίκα που βρέθηκε χθες βρισκόταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης, γυμνή και δεμένη πισθάγκωνα, στην ίδια δηλαδή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Marry Rose.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις χθεσινές έρευνες με δύο ειδικές κάμερες οι οποίες βυθίστηκαν μέσα στα θολά και βαθιά νερά του φρεατίου, εντοπίστηκαν όγκοι που μοιάζουν πάρα πολύ με πτώματα. Ωστόσο, οι συνθήκες στο φρεάτιο είναι δύσκολες και οι κίνδυνοι για τους ειδικούς που εργάζονται στο χώρο, πάρα πολλοί.

Ο «Ορέστης» έστειλε μήνυμα σε μάνα εξαφανισμένης

Όπως μετέδωσε το κανάλι Άλφα, ο κύριος Λούης Κουτρουκίδης, πρόεδρος του Συνδέσου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, αποκάλυψε πως ο «Ορέστης» είχε επικοινωνήσει με μητέρα κοπέλας που είχε εξαφανιστεί στις 17 Δεκεμβρίου και της είπε «οι Αρχές της Κύπρου εξαφάνισαν την κόρη σου». Ο κ. Κουτρουκίδης ανέφερε επίσης πως υπάρχουν και άλλες εξαφανισμένες κοπέλες τις οποίες δεν αναζητεί κανείς. Όσον αφορά στην Marry Rose, ο κ. Κουτρουκίδης κατήγγειλε πως προσπάθησε να ενημερώσει τις Αρχές και να δώσει στοιχεία που κατείχε για την εξαφάνισή της, αλλά η Αστυνομία δεν του έδινε σημασία, κάνοντας και δημόσια έκκληση στον Ιωνά Νικολάου, αλλά χωρίς ανταπόκριση.

«Εν καλό πράμα που κάμνεις, αλλά τούτη έφυεν που τα κατεχόμενα, μην χάνεις την καλή σου υγεία», του είπε αστυνομικός, όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουκίδης.

Κατά συρροή δολοφόνος;

Εάν εντοπιστεί η σορός της μικρής και το πτώμα της άγνωστης γυναίκας που εντοπίστηκε χθες διασυνδεθεί με τον «Ορέστη», τότε η Αστυνομία μπορεί να έχει στα χέρια της ένα κατά συρροή δολοφόνο.

Κατά συρροήν δολοφόνος - ή Κατ' εξακολούθηση ανθρωποκτόνος (serial killer) ονομάζεται στην επιστήμη της Εγκληματολογίας, ο εγκληματίας που έχει τελέσει τρεις ή περισσότερες ανθρωποκτονίες με πρόθεση, σε ξεχωριστούς τόπους τέλεσης, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους

Ο αξιωματικός και τα ελλείποντα πρόσωπα

Η έρευνα βρέθηκε σε πλήρη εξέλιξη μετά την ομολογία από τον 35χρονο Ελληνοκύπριο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς ο οποίος βρίσκεται υπό οκταήμερη κράτηση. Ελεύθερος αφέθηκε ο 30χρονος που τελούσε υπό κράτηση από το βράδυ της Πέμπτης μαζί με τον 35χρονο, καθώς όπως όλα δείχνουν φαίνεται να έπεσε θύμα πλεκτάνης του 35χρονου, αφού χρησιμοποιούσε τη φωτογραφία του για να «ψαρεύει» γυναίκες.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε πως: «Το γεγονός των ελλειπόντων προσώπων έχει τεθεί από την πρώτη στιγμή και είναι ενήμερα όλα τα Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στις αστυνομικές διευθύνσεις. Στη βάση αυτών των δεδομένων και του συντονισμού θα γίνουν όλες οι εξετάσεις που πρέπει για να εντοπίσουμε εάν η συγκεκριμένη γυναίκα που έχει εντοπιστεί σήμερα, πρόκειται για ελλείπον πρόσωπο ή αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο να μην έχει καταγγελθεί».

Ένα κερί για την Marry

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται εκδήλωση των Φιλιππινέζων που εργάζονται στην Κύπρο και θέλουν να τιμήσουν την μνήμη της Marry Rose.

Πηγή: philenews.com