Τρεις κορυφαίοι ορειβάτες μάλλον σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Καναδά

Τρεις φημισμένοι επαγγελματίες ορειβάτες αγνοούνται και πιθανολογείται ότι έχουν σκοτωθεί μετά από χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στα Βραχώδη Όρη του Καναδά, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία εθνικών δρυμών (Parks Canada) της χώρας.

Σύμφωνα με ιστότοπους που ειδικεύονται σε θέματα ορειβασίας, οι τρεις άνδρες είναι ο Αμερικανός Τζες Ροσκέλι, 36 ετών και οι Αυστριακοί Νταβίν Λάμα, 28 ετών και Χάνσγιεργκ Άουερ, 35 ετών. Έχασαν τη ζωή τους ενώ επιχειρούσαν μια δύσκολη ανάβαση στην κορυφή Χάουζι, στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ.

Ο Ροσκέλι είχε γίνει γνωστός επειδή κατέκτησε, το 2003, σε ηλικία 20 ετών, το όρος Έβερεστ. Τότε ήταν ο νεότερος ορειβάτης όλων των εποχών που πέτυχε αυτόν τον άθλο. Ο Λάμα και ο Άουερ ήταν επίσης ορειβάτες παγκόσμιας κλάσης και είχαν αναρριχηθεί σε κάποιες από τις δυσκολότερες κορυφές στον κόσμο.

Η Parks Canada δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών ανδρών αλλά τους περιέγραψε μόνο ως επαγγελματίες αθλητές και πολύ έμπειρους.

Η υπηρεσία έστειλε στην περιοχή αεροπορικά μέσα και «παρατηρήθηκαν ενδείξεις πολλών κατολισθήσεων και φερτών υλικών που περιλάμβαναν ορειβατικό εξοπλισμό», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Με βάση την εικόνα αυτή «και τα τρία μέλη της ομάδας θεωρούνται νεκρά», πρόσθεσε.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters