Μπλόκο στις εξαγωγές πετρελαίου στην Ουκρανία αποφάσισε η Ρωσία

Μπλόκο στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαιοειδών προς στην Ουκρανία επέβαλε η Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

H ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να διευρύνει την απαγόρευση που έχει επιβάλει στην εισαγωγή διάφορων ουκρανικών προϊόντων, ως αντίποινα για ανάλογο εμπάργκο που έχει επιβάλει το Κίεβο.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και να αντεπιτεθούμε», δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός κατά την διάρκεια σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία TASS και Interfax.

Στηn λίστα των απαγορευμένων ουκρανικών εξαγωγών εντάσσονται προϊόντα μηχανοκατασκευών, ελαφριάς βιομηχανίας και μεταλλοβιομηχανίας, η αξία των οποίων έφθασε τον περασμένο χρόνο σχεδόν τα 250 εκατομμύρια δολάρια, είπε ο κ. Μεντβέντεφ.

Προσέθεσε ωστόσο ότι μερικά ρωσικά προϊόντα θα μπορούν να εξαχθούν στην Ουκρανία από 1ης Ιουνίου κατόπιν ειδικής άδειας.

Επισήμανε ότι στην κατηγορία των προϊόντων αυτών περιλαμβάνονται ενεργειακά προϊόντα, μεταξύ των οποίων το πετρέλαιο, ο άνθρακας, και πετρελαιοειδή.
Πηγή: skai.gr