Χάνει την Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν, έλαβε το χρίσμα ο Ιμάμογλου

Το χρίσμα για την δημαρχεία της Κωνσταντινούπολης έλαβε ο υποψήφιος της κεμαλικής αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου, παρά τις εκκρεμούσες ενστάσεις του κόμματος Ερντογάν για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Ιμάμογλου μετέβη στην έδρα του περιφερειακού εκλογικού συμβουλίου όπου παρέλαβε το πιστοποιητικό εκλογής του στην αυτοδιοίκηση της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας.

Η πρόσκληση του περιφερειακού συμβουλίου ήλθε μία ημέρα αφότου το κυβερνών κόμμα AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στην Κωνσταντινούπολη, αμφισβητώντας την ορθότητα της καταμέτρησης.

Το ισλαμοσυντηρητικό AKP είχε ζητήσει να ανασταλεί
η παράδοση του χρίσματος στον κ. Ιμάμογλου έως ότου το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο εξετάσει το αίτημα για επανάληψη των εκλογών στην Πόλη. Η περιφερειακή Αρχή ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά με την διαδικασία.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu η τελευταία καταμέτρηση δίνει στον κ. Ιμάμογλου περίπου 13.000 περισσότερες ψήφους σε σχέση με τον αντίπαλό του, τον πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πηγή: skai.gr