100 εκατ. δίνει ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ για την Παναγία των Παρισίων

Οι Γάλλοι εκατομμυριούχοι προχωρούν σε δωρεές προκειμένου να αποκατασταθεί η Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά. 

Πρώτος ανακοίνωσε την δωρεά 100 εκατομμυρίων ευρώ ο σύζυγος της ηθοποιού, Σάλμα Χάγιεκ, Φρανσουά Ανρί Πινό, που ανήκει στην γαλλική οικογένεια βιομηχάνων, η οποία προεδρεύει του ομίλου Kering. «Η τραγωδία αυτή συγκλονίζει όλους τους Γάλλους και πέραν αυτών όσους ενώνουν οι πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», επισημαίνει ο Πινό σε ανακοίνωσή του.
Ένα ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ αποδεσμεύτηκε «για να μετάσχουμε στην προσπάθεια που θα χρειαστεί για την πλήρη ανοικοδόμηση της Νοτρ-Νταμ», προσθέτει.

Την ίδια στιγμή ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό ανακοίνωσαν τη δωρεά 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

«Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ