Μπολσονάρου: Τα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος μπορούν να συγχωρεθούν

Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Ναζί κατά το Ολοκαύτωμα μπορούν να συγχωρεθούν, αλλά δεν πρέπει να ξεχαστούν, δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου, όπως μεταδίδει το Associated Press.

«Μπορούμε να συγχωρήσουμε αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, αυτό το απόφθεγμα είναι δικό μου», είπε ο ακροδεξιός πολιτικός, κατά τη διάρκεια συνάντησης με ιερείς στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η τοποθέτησή του έγινε δεκτή με επευφημίες από το κοινό, σύμφωνα πάντα με το AP.

Ο κ. Μπολσονάρου υπογράμμισε πως χρειάζεται να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να μην υπάρξει νέο Ολοκαύτωμα στον κόσμο, προσθέτοντας ότι όσοι αμελούν το παρελθόν «είναι καταδικασμένοι να μην έχουν μέλλον».

Πρόκειται για την δεύτερη αμφιλεγόμενη
δήλωση Μπολσονάρου σχετικά με την χιτλερική Γερμανία σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Στις 2 Απριλίου, κατά την διάρκεια επίσκεψης στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ μαζί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, ο κ. Μπολσονάρου υποστήριξε πως ο ναζισμός ήταν αριστερή ιδεολογία.

Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια Εβραίοι δολοφονήθηκαν από τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κυρίως σε θαλάμους αερίων που κατασκευάστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην κατεχόμενη Πολωνία.
Πηγή: skai.gr