Ο Τραμπ δεν θα αποκαλύψει ποτέ τα φορολογικά του στους Δημοκρατικούς

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα παραδώσει «ποτέ» τις φορολογικές του δηλώσεις στους Δημοκρατικούς, παρά το αίτημα που υποβλήθηκε από επιτροπή του Κονγκρέσου.
Ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από την εποχή του Ρίτσαρντ Νίξον που αρνείται να δημοσιοποιήσει τα φορολογικά του στοιχεία.

Ενισχυμένοι από την εξασφάλιση της πλειοψηφίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί ζήτησαν την περασμένη Πέμπτη από τις αμερικανικές φορολογικές υπηρεσίες τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ των τελευταίων έξι ετών.

Οι Δημοκρατικοί θα αποκτήσουν αυτά τα στοιχεία; «Ποτέ. Και δεν πρέπει να τα αποκτήσουν», απάντησε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Νικ Μαλβέινι στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

«Είναι ένα θέμα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια των εκλογών. Οι ψηφοφόροι γνώριζαν ότι ο πρόεδρος μπορούσε να αποκαλύψει τις φορολογικές του δηλώσεις, γνώριζαν ότι δεν το έκανε και τον εξέλεξαν παρά ταύτα και αυτό είναι που τρελαίνει τους Δημοκρατικούς», δήλωσε ο Μαλβέινι.

Αιτιολογώντας το αίτημά τους, οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων δηλώνουν ότι θέλουν να εξετάσουν πώς οι αμερικανικές φορολογικές υπηρεσίες (IRS) ελέγχουν τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίσθηκε την Τετάρτη απρόθυμος να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, αφού, όπως είπε, έχουν ήδη γίνει αντικείμενο φορολογικού ελέγχου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ