Κλείσιμο

Δεν έχει διακοπεί ο συντονισμός με ΗΠΑ για τα F-35, υποστηρίζει η Τουρκία

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις επιχειρεί η Τουρκία μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναστείλουν την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35, λόγω της επιμονής της στην αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Τουρκικές στρατιωτικές πηγές διέρρευσαν στο κρατικό πρακτορείο Anadolu και στο Reuters πως ο συντονισμός ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσιγκτον όσον αφορά την παράδοση των υπερσύγχρονων αεροπλάνων δεν έχει διακοπεί, κι ότι η εκπαίδευση των τούρκων πιλότων στις ΗΠΑ συνεχίζεται.

Προσέθεσαν πως η τουρκική πλευρά δεν έχει διακόψει τις προετοιμασίες στην βάση της Μαλάτειας, όπου τα θα εδρεύουν τα F-35.

Οι τούρκοι αξιωματούχοι επαναβεβαίωσαν την θέση της Άγκυρας πως έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η εξοπλιστική σύμβαση για τα F-35.

Η Τουρκία έχει παραγγείλει 30 μαχητικά F-35 και σε βάθος χρόνου σχεδιάζει να αγοράσει 100.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς απηύθυνε χθες την αυστηρότερη έως τώρα προειδοποίηση προς την Τουρκία όσον αφορά τους S-400, καθιστώντας σαφές ότι η Άγκυρα θα πρέπει να επιλέξει εάν θα παραμείνει σημαντικό μέλος του NATO ή εάν θα υπονομεύσει την Συμμαχία.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχουν διαμηνύσει πως η Τουρκία δεν θα υπαναχωρήσει από την συμφωνία με την Ρωσία.
Πηγή: skai.gr