Κλείσιμο

Τις φορολογικές δηλώσεις Τραμπ σε βάθος 6ετίας ζήτησε η Βουλή

Τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ για την προηγούμενη εξαετία ζήτησε από την Εφορία ο πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής που είναι αρμόδια για την φορολογία, ανοίγοντας νέο μέτωπο ανάμεσα στο Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο.

Με επιστολή του προς την Εφορία ο Δημοκρατικός Ρίτσαρντ Νιλ ζήτησε να λάβει τις δηλώσεις που έχει υποβάλει ο κ. Τραμπ ως φυσικό πρόσωπο κατά την περίοδο 2013 - 2018, συν τα φορολογικά δεδομένα για οκτώ επιχειρήσεις του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

Ο κ. Νιλ, ένα από τα δύο μέλη του Κογκρέσου που εκ της θέσεώς τους έχουν την εξουσία να επιθεωρήσουν τις φορολογικές δηλώσεις οποιουδήποτε πολίτη, έδωσε στην Εφορία προθεσμία έως τις 10 Απριλίου ώστε να συμμορφωθεί με το αίτημά του.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής τονίζει
πως η Εφορία οφείλει να παράσχει πληροφορίες για τους ελέγχους που έχουν ήδη διενεργηθεί στις δηλώσεις του κ. Τραμπ και των εταιρειών του, τους λόγους για τους οποίους διατάχθηκε κάθε έλεγχος και σε ποια φάση βρίσκεται.

«Δεν υπάρχει τίποτε που μπορούμε να δώσουμε στους Δημοκρατικούς για να τους ικανοποιήσουμε», σχολίασε μέσω Twitter ο κ. Τραμπ, καταγγέλλοντας πως υφίσταται πρωτοφανές επίπεδο παρενόχλησης στην ιστορία της αμερικανικής προεδρίας.

Κατά την προεκλογική περίοδο, το 2016, ο κ. Τραμπ αποφάσισε να μην δημοσιοποιήσει την εκκαθάριση των δηλώσεών του, διακόπτοντας μία παράδοση που χρονολογείται από την δεκαετία του 1970.

Τότε ο κ. Τραμπ υποστήριζε ότι οι δηλώσεις βρίσκονται υπό έλεγχο από την Εφορία.

Οι Δημοκρατικοί, που σήμερα ελέγχουν την Βουλή των Αντιπροσώπων, υποστηρίζουν πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος οφείλει να δημοσιοποιήσει τις δηλώσεις του, ώστε να διαπιστωθεί εάν υποτιμούσε εσκεμμένα την αξία της περιουσίας του ή εάν εκμεταλλευόταν παραθυράκια στην φορολογική νομοθεσία.
Πηγή: skai.gr