Μέι: Παραιτούμαι εάν περάσει η συμφωνία μου για το Brexit

Την πρόθεσή της να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου εφόσον το σχέδιό της για το Brexit εγκριθεί από την Βουλή των Κοινοτήτων ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι στους ευρω-σκεπτικιστές βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η κ. Μέι δεν όρισε ημερομηνία παραίτησης όμως φέρεται να σημείωσε πως εάν οι βουλευτές στηρίξουν την πρότασή της, η οποία έχει καταψηφιστεί δύο φορές, θα αποχωρήσει από την ηγεσία πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη φάση του Brexit – όπου θα οριστεί η εμπορική σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια της κ. Μέι να πετύχει υπερψήφιση της συμφωνίας που συνομολόγησε στα τέλη του προηγούμενου έτους με την ΕΕ.

Ευελπιστεί πως υποσχόμενη ότι θα παραιτηθεί θα ικανοποιήσει την επιθυμία ευρωσκεπτικιστών βουλευτών που ζητούν από την κυβέρνηση να ακολουθήσει πιο σκληρή γραμμή στο επόμενο στάδιο των διαβουλεύσεων με τους 27 εταίρους.

«Είμαι προετοιμασμένη να φύγω από αυτή την δουλειά νωρίτερα από ό,τι είχα πρόθεση προκειμένου να κάνω αυτό που είναι σωστό για την χώρα και το κόμμα μας», φέρεται να δήλωσε η κ. Μέι, μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, όπου ανήκει ο πυρήνας των ευρω-σκεπτικιστών Συντηρητικών.

Κάλεσε όλους τους παρόντες να στηρίξουν την συμφωνία που έχει καταθέσει ώστε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το «ιστορικό καθήκον» της και να «φέρει σε πέρας την απόφαση του βρετανικού λαού» για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αργότερα απόψε η Βουλή θα αρχίσει να ψηφίζει επί οκτώ εναλλακτικών προτάσεων για το Brexit, οι οποίες δεν είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση αλλά μπορεί να ασκήσουν πίεση στην κ. Μέι.
Πηγή: skai.gr