Τραγουδούν για το κλίμα

Περισσότεροι Από 100 κορυφαίοι μουσικοί από ολόκληρο τον κόσμο, θα συμμετάσχουν σε σειρά συναυλιών σε διάφορες χώρες, αυτό το καλοκαίρι, για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την απειλή που συνιστά το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι Ρεντ Χοτ Τσίλι Πέπερς, και οι Μπλακ Άϊντ Πις, θα είναι μεταξύ των συγκροτημάτων που θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις για "Μια ζωντανή Γη" στις 7 Ιουλίου.

Οι οκτώ συναυλίες ανακοινώθηκαν από τον πρώην αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ, του οποίου το έργο, "Δυσάρεστη Αλήθεια", που αφορά το φαινόμενο του θερμοκηπίου, πιθανόν να κερδίσει δύο Όσκαρ.

Γιοχάνεσμπουργκ, Λονδίνο, Σανγκάϊ και Σίδνεϊ, είναι μεταξύ των πόλεων που αναμένεται να φιλοξενήσουν τις συναυλίες.

Τρεις ακόμη συναυλίες θα γίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βραζιλία και την Ιαπωνία, σε πόλεις που δεν έχουν ακόμη επιλεγεί. Θα γίνει επίσης μια συναυλία στην Ανταρκτική.

O Αλ Γκορ έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις σε συνέντευξη τύπου στο Λος Άντζελες, σε συνεργασία με την ηθοποιό Κάμερον Ντιάζ και τον ράπερ Φάρελ Γουΐλιαμς.

"Πρέπει να μεταδώσουμε το μήνυμα του επείγοντος του προβλήματος αλλά και την ελπίδα που υπάρχει για τον πλανήτη είπε ο Αλ Γκορ. "Η κρίση με το κλίμα στον πλανήτη θα αντιμετωπιστεί μόνον από ένα συντονισμένο παγκόσμιο κίνημα".

Άλλοι καλλιτέχνες που επιβεβαίωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις συναυλίες για μια "Ζωντανή Γη" είναι, οι Μπον Τζίβι, Κέλι Κλαρκσον, Σέριλ Κρόου, Φεϊθ Χιλ, Τιμ Μακ Γκρο, Σνουπ Ντογκ, Λένι Κράβιτς, και Φου Φάϊτερς.

Οι Μους, νικητές των Βρετανικών Μουσικών βραβείων ελπίζουν επίσης να λάβουν μέρος στις συναυλίες για το περιβάλλον και το κλίμα.

Η συναυλία του Λονδίνου αναμένεται να γίνει στο στάδιο Γουέμπλεϊ. Η συναυλία συμπίπτει με τη δεύτερη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο, που κόστισαν τη ζωή σε 52 ανθρώπους. Εκείνο το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει από το Λονδίνο και ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας, όπου και αναμένεται να συγκεντρωθούν τεράστια πλήθη κόσμου.

Αυτοί που θα συμμετέχουν στις συναυλίες προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός ιδρύματος που θα ασχολείται με το ζήτημα του κλίματος, και θα καθοδηγείται από την οργάνωση "Συμμαχία για την προστασία του κλίματος", στην οποία είναι πρόεδρος ο Αλ Γκορ.

Ο παραγωγός των συναυλιών Κέβιβ Γουόλ, κέρδισε βραβείο Έμι για τις συναυλίες Live 8 to 2005, οι οποίες οργανώθηκαν από τον Μπομπ Γκέλντοφ για να ασκηθεί πίεση στους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου, να διαγραφούν τα χρέη των αναπτυσσομένων χωρών.

Ο Γουόλ δήλωσε ότι οι συναυλίες θα διαρκέσουν από τέσσερις έως οκτώ ώρες, και παράλληλα με τους διάσημους τραγουδιστές θα εμφανιστούν τοπικοί τραγουδιστές ώστε να υπάρχει απήχηση στους τοπικούς πληθυσμούς.

Σε συνάντηση τους στην Ουάσιγκτων πρόσφατα οι πολιτικοί ηγέτες υπέγραψαν νέα συμφωνία για την προστασία του κλίματος, οι οποία προτείνει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, και από τις βιομηχανικές αλλά και από τις αναπτυσσόμενες χώρες.


Οι ειδήσεις του BBC World μεταδίδονται στα ελληνικά από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ από Κυριακή έως Παρασκευή στις 18.35 και στις 21.35.
Πηγή: skai.gr