ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πρώην δικηγόρος της Στόρμι Ντάνιελς

Ο δικηγόρος Μάικλ Αβενάτι, που έγινε κυρίως γνωστός αφότου εκπροσώπησε την πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς στη δικαστική διαμάχη της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνελήφθη σήμερα για απόπειρα απόσπασης χρημάτων μέσω εκβιασμού από την εταιρεία Nike, όπως και άλλες οικονομικές ατασθαλίες.

Ο 48χρονος Αβενάτι συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, καθώς βαρύνεται με κατηγορίες ότι επιχείρησε να αποσπάσει «πολλά εκατομμύρια δολάρια» από τη Nike, απειλώντας να αποκαλύψει πληροφορίες, οι οποίες, όπως υποστήριζε, θα έβλαπταν τον κολοσσό των αθλητικών ειδών.

Σύμφωνα με τη μήνυση σε βάρος του, ο δικηγόρος ζητούσε, μεταξύ άλλων, την «καταβολή του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων σε ένα πρόσωπο το οποίο ο Αβενάτι διατεινόταν ότι εκπροσωπούσε».

Ο Αβενάτι κι ένας συνεργός του, που δεν κατονόμασε το FBI, συναντήθηκαν με δικηγόρους της Nike τη 19η Μαρτίου για αυτό το θέμα.

Την επόμενη ημέρα, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τους ίδιους δικηγόρους, ο Αβενάτι είχε πει ότι εάν οι απαιτήσεις του δεν ικανοποιούνταν θα «μείωνε κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια την χρηματιστηριακή αξία του πελάτη σας… δεν αστειεύομαι».

Ως αντάλλαγμα για τη σιωπή του, ο Αβενάτι απαιτούσε το ποσό των 20 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με έναν πράκτορα του FBI, ο Καλιφορνέζος δικηγόρος απειλούσε «πιο συγκεκριμένα να παραχωρήσει μια συνέντευξη τύπου την παραμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου της Nike και στις αρχές του τουρνουά» μπάσκετ των πανεπιστημίων, «κατά τη διάρκεια της οποίας θα κατηγορούσε για υπεξαίρεση υπαλλήλους της Nike».

Λιγότερο από μία ώρα πριν από την ανακοίνωση της σύλληψής του, ο Μάικλ Αβενάτι είχε γνωστοποιήσει στον λογαριασμό του στο Twitter ότι σχεδίαζε να παραχωρήσει συνέντευξη Tύπου αύριο το πρωί για να «αποκαλύψει ένα σκάνδαλο μεγάλου βεληνεκούς που αφορούσε το μπάσκετ στο Λύκειο και το πανεπιστήμιο, με πρωταγωνίστρια την εταιρεία Nike…».

«Αυτή η εγκληματική συμπεριφορά πλήττει τη Nike στο υψηλότερο επίπεδο και εμπλέκει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος μπάσκετ» είχε σημειώσει.

Ο Αβενάτι συνελήφθη επίσης στο πλαίσιο μιας άλλης μήνυσης σε βάρος του, καθώς κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες στην Καλιφόρνια, όπου διαμένει.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Λος Άντζελες, ο δικηγόρος κατηγορείται ότι καταχράστηκε χρήματα από έναν από τους πελάτες του για να πληρώσει δικές του δαπάνες και χρέη, όπως επίσης του γραφείου του και μιας αλυσίδας καφέ ιδιοκτησίας του.

Επίσης, βαρύνεται με υποψίες ότι έλαβε παράνομα τραπεζικά δάνεια χρησιμοποιώντας έγγραφα με ψευδή φορολογικά στοιχεία.

Η Στόρμι Ντάνιελς, που πρόσφατα αντικατέστησε τον Αβενάτι από νομικό εκπρόσωπό της, εξέφρασε τη «λύπη της, ωστόσο δεν σοκαρίστηκε» από την είδηση της σύλληψής του.

«Πήρα την απόφαση πριν από έναν και πλέον μήνα να διακόψω τη συνεργασία με τον Μάικλ αφού ανακάλυψα ότι είχε μου είχε συμπεριφερθεί εξαιρετικά ανέντιμα» έγραψε η Ντάνιελς στο Twitter.