Τραμπ: Πολλοί άνθρωποι έκαναν σατανικά πράγματα εναντίον της πατρίδας μας

Η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016 ολοκληρώθηκε όπως αρμόζει, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο ειδικός εισαγγελέας ότι το επιτελείο του δεν συνωμότησε με τους Ρώσους.

«Διήρκησε πολύ, είμαστε ευχαριστημένοι που τελείωσε. Είναι 100% όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Εύχομαι να είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα, πολύ πιο σύντομα», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που έκαναν μερικά πολύ σατανικά πράγματα, πολύ κακά πράγματα. Θα έλεγα πράγματα που συνιστούν προδοσία εναντίον της χώρας μας» σημείωσε ο μεγιστάνας, ενώ πρόσθεσε ότι αυτοί οι άνθρωποι, τους οποίους δεν κατονόμασε, «θα ερευνηθούν».

«Αυτό που έκαναν ήταν μια ψευδής ρητορική, ήταν ένα φοβερό πράγμα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ ξανά να συμβεί αυτό σε κανέναν άλλον πρόεδρο, το τονίζω. Ελάχιστοι άνθρωποι θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν» υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Το πόρισμα της έρευνας Μιούλερ φαίνεται πως ρίχνει τίτλους τέλους σε ένα κεντρικό ζήτημα που επισκίαζε τη διακυβέρνηση Τραμπ: Άραγε ο πρόεδρος ή οι συνεργάτες του συνωμότησαν με τη Ρωσία για να επηρεάσουν τις εκλογές;

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα όλη η έκθεση Μιούλερ, αντί της 4σελιδης περίληψης που δημοσιοποιήθηκε, διατυπώνοντας ανησυχίες καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη στον πρόεδρο των ΗΠΑ για παρακώλυση της έρευνας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, δήλωσε σήμερα ότι «δεν θα με ένοιαζε καθόλου» εάν δημοσιοποιούταν όλη η έκθεση.