Στο σκοτάδι μεγάλο τμήμα της Βενεζουέλας και το Καράκας – Νέο μπλακ άουτ

Στο σκοτάδι βυθίστηκε τη Δευτέρα μεγάλο μέρος της Βενεζουέλας, περιλαμβανομένων πολλών συνοικιών της πρωτεύουσας Καράκας, μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, δύο εβδομάδες μετά το γιγαντιαίο μπλακάουτ της 7ης Μαρτίου που παρέλυσε τη χώρα.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση άρχισαν να καταγράφονται από τις 13.20 τοπική ώρα (19.20 ώρα Ελλάδας) στις ανατολικές συνοικίες του Καράκας όπως και στο κέντρο, όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες και τα περισσότερα υπουργεία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο υπόγειος του Καράκας θα κλείσει. Επιπλέον, οι φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμος έχουν σβήσει, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν «πέσει», όπως και το ίντερνετ. Όπως μεταδίδει το AFP καταστήματα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας άρχισαν επίσης να κλείνουν.

Πολιτείες στη δυτική Βενεζουέλα δεν έχουν ρεύμα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του Ρόιτερς, όπως και η περιοχή στα σύνορα με την Κολομβία, αν και ηλεκτροδότηση υπάρχει στη Γκουαγιάνα Σίτι, στο νότιο τμήμα της χώρας και σε τμήματα της Βαλένσια, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Σε άλλες πόλεις, όπως το Μαρακαϊμπο, την πετρελαϊκή πρωτεύουσα, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μιλούν για «ασταθή» ηλεκτροδότηση, καθώς το φως «σβήνει κι επανέρχεται».

Οι χρήστες του Twitter χρησιμοποιούν την ετικέτα #Sinluz (Χωρίς Φως) για να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους και τις αρχές για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περιοχές τους. «Ωχ, όχι Θεέ μου! Όχι πάλι διακοπή!» έγραψε στο Twitter μια κοπέλα η Φλόρε Μελέρο.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ