Κλείσιμο

Φωνή λαού; 1 εκατ άνθρωποι ζήτησαν 2ο δημοψήφισμα για το Brexit (vid- φωτό)

Σε περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους προσδιορίζουν οι εκτιμήσεις των διοργανωτών τον αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στη διαδήλωση υπέρ του δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit στο κεντρικό Λονδίνο.

Στο τελικό σημείο συγκέντρωσης έξω από το κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκαν ομιλίες προς το πλήθος, που είχε συρρεύσει από όλη τη βρετανική επικράτεια.

Aerial view of the march

Βουλευτές όλων των κομμάτων, ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν και άλλες προσωπικότητες του δημοσίου βίου είπαν ότι η μόνη λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί είναι να τεθεί η συμφωνία του Brexit στην κρίση του λαού, με εναλλακτική επιλογή την παραμονή στην ΕΕ.



Ο αναπληρωτής ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τομ Γουάτσον είπε ότι θα στηρίξει σε μια νέα ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία της πρωθυπουργού Μέι με την ΕΕ, εφόσον μετά τεθεί σε επιβεβαιωτικό δημοψήφισμα. Η υποστήριξη των Εργατικών σε ένα δημοψήφισμα κρίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του.

Aerial view of the march

Μεταξύ των συγκεντρωθέντων ήταν πολλά παιδιά και έφηβοι, καθώς και Ευρωπαίοι κάτοικοι της πρωτεύουσας. Φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πλακάτ υπέρ της ΕΕ, κατά του Brexit, αλλά και υπέρ της παραίτησης της Τερέζα Μέι.

Εν τω μεταξύ, η διαδικτυακή αίτηση για ανάκληση του Άρθρου 50 έχει ξεπεράσει σε λιγότερο από τρεις μέρες τις 4,3 εκατομμύρια υπογραφές.

People's Vote March

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο - skai.gr