Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις:«Ατυχής η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ»

Συνεχίζει την ρητορική των προκλήσεων η Αγκυρα με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να χαρακτηρίζει την απάντηση στις πρόσφατες ακραίες τοποθετήσεις Ερντογάν περί « Γκιαούρηδων στην θάλασσα της Σμύρνης», από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, εξαιρετικά ατυχή.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι κάνει λόγο για ακατανόητη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, τόσο στο χρόνο όσο και στο περιεχόμενο, που μάλιστα δεν ταιριάζει με το κλίμα καλής γειτονίας που η Τουρκία προσπαθεί να αναπτύξει με την χώρα μας.

«Οι Έλληνες είχαν εισβάλει στην Ανατολία και είχαν προκαλέσει ζημιές και γι' αυτό το λόγο δόθηκαν αποζημιώσεις. Αυτή η ανακοίνωση είναι ατυχέστατη καθώς δεν ταιριάζει με το κλίμα καλής γειτονίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε». Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς».

Παράλληλα είχε τονίσει πως «ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει».