Κλείσιμο

Ένας νεκρός στην επίθεση στην Ουτρέχτη- Κίνδυνος για νέα επίθεση (video)

Ένας νεκρός είναι ο έως στιγμής απολογισμός από την επίθεση  ενός ένοπλου σε συρμό τραμ στην Ουτρέχτη, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών στην επαρχία της Ουτρέχτης βρίσκεται πλέον στην ύψιστη βαθμίδα (5), και όλα τα τεμένη παραμένουν κλειστά και φρουρούμενα από δυνάμεις της αστυνομίας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο δήμος Ουτρέχτης, η αστυνομία και η εισαγγελική αρχή εφιστούν την προσοχή στους πολίτες, επισημαίνοντας ότι "δεν μπορεί να αποκλειστούν νέα περιστατικά", καθώς ο δράστης (η ολλανδική αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης είναι ένας) παραμένει ασύλληπτος. 

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί άνδρες της Υπηρεσίας Ειδικών Επεμβάσεων (DSI) της ολλανδικής αντιτρομοκρατικής δύναμης. Ενισχυμένη και η παρουσία γερμανών αστυνομικών στα γερμανο-ολλανδικά σύνορα. 



Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΡ, το πρώτο θύμα της επίθεσης ήταν μια γυναίκα που φορούσε μαντήλα. Ο ένοπλος άνοιξε πυρ στις 11.45 το πρωί (ώρα Eλλάδας) σε επιβάτες συρμού τραμ της πόλης στο σταθμό της πλατείας 24ης Οκτωβρίου. Οι αρχές παρακαλούν τους πολίτες να παραμείνουν στις κατοικίες τους ή σε κλειστούς χώρους. To αυτοκίνητο που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε από το δράστη για να διαφύγει εντοπίστηκε. 

Σε νεότερη ανακοίνωσή της, η ολλανδική αστυνομία σημειώνει ότι εξετάζει διάφορα σενάρια για την επίθεση, περιλαμβανομένης της πιθανότητας τρομοκρατικού χτυπήματος. τραυματιών χρησιμοποιήθηκαν ελικόπτερα και ασθενοφόρα. 

O Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε ότι λόγω της επίθεσης σταμάτησαν οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού. "Είμαι πολύ ανήσυχος" δήλωσε. 




Πηγή: skai.gr