Κλείσιμο

Βρετανία: «Ακροδεξιό τρομοκρατικό συμβάν» η επίθεση που δέχτηκε 19χρονος

Ως «τρομοκρατικό συμβάν», εμπνευσμένο από την άκρα δεξιά, χαρακτηρίζει η βρετανική αστυνομία την επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο 19χρονος στην κωμόπολη Στάνγουελ, κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου. 

Ο 50χρονος δράστης επιτέθηκε σε έναν έφηβο με ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ σε ένα πάρκινγκ ενός τοπικού εμπορικού κέντρου. Έκανε ρατσιστικά σχόλια, και ρώτησε τον 19χρονο «αν ήθελε να πεθάνει» πριν τον μαχαιρώσει, ένας μάρτυρας είπε στα τοπικά ΜΜΕ.

Παρά το γεγονός ότι η έρευνα είναι μόνο στην αρχή της, είναι σαφές ότι το περιστατικό φέρει «σφραγίδες ενός τρομοκρατικού γεγονότος, εμπνευσμένου από την άκρα δεξιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νιλ Μπασού, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η αστυνομία έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει όλες τις μορφές τοξικής εξτρεμιστικής ιδεολογίας, η οποία έχει τη δυνατότητα να απειλήσει τη δημόσια ασφάλεια» δήλωσε ο Μπασού.

Ο νεαρός, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του οδηγού ενός αυτοκινήτου, κατόρθωσε να εμποδίσει την επίθεση με το χέρι του και να ξεφύγει βάζοντας μπροστά το αυτοκίνητό του. Φέρει τραύματα, αλλά νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

Πηγή: skai.gr