Κλείσιμο

Εν ψυχρώ δολοφονία του Νεοϋρκέζου αρχιμαφιόζου της οικογένειας Γκαμπίνο

Δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Στάτεν Άιλαντ ο αρχιμαφιόζος της οικογένειας Γκαμπίνο, Φρανκ Κάλι, το βράδυ της Τετάρτης, σηματοδοτώντας μια από τις πιο αιματηρές δολοφονίες στην γκανγκστερική ιστορία, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα που επικαλούνται τις αρχές.

Ο 53χρονος Κάλι, δέχτηκε τουλάχιστον 6 σφαίρες γύρω στις 9:20 μ.μ, τοπική ώρα, από άγνωστο άνδρα ο οποίος στην συνέχεια εξαφανίστηκε με ένα μπλε αμάξι. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο του Στάτεν Άιλαντ, όπου μετά από λίγη ώρα άφησε την τελευταία του πνοή.

Την ώρα της δολοφονίας στο σπίτι του βρίσκονταν η γυναίκα του και τα παιδιά του, σύμφωνα με τις αρχές. Μέλη της οικογένειας εθεάθησαν να κλαίνε δίπλα στον 53χρονο άνδρα ο οποίος βρισκόταν χτυπημένος στο έδαφος.

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη, σύμφωνα με τις αρχές.

Ερευνητές διερευνούν μαζί με το FBI τα αίτια της δολοφονίας, αν αυτή διεπράχθη από μία από τις υπόλοιπες τέσσερις ισχυρές οικογένειες μαφιόζων της περιοχής. Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Ο Κάλι ήταν ο αρχηγός της οικογένειας Γκαμπίνο, μια από τις πιο «σκληρές» οικογένειες του αμερικανικού υποκόσμου. Ηγέτες της συγκεκριμένης φαμίλιας, ήταν στο παρελθόν οι Κάρλο Γκαμπίνο και Τζον Γκότι.

Είναι ο πρώτος αρχιμαφιόζος που δολοφονείται στη Νέα Υόρκη από το 1985 που ο Τζον Γκότι διέταξε την δολοφονία του τότε αρχηγού των Γκαμπίνο, Πολ Καστελάνο.

Η οικογένεια Γκαμπίνο ήταν μια από τις πέντε πιο ισχυρές οικογένειες μαφιόζων στη Νέα Υόρκη και ένα από τα πιο διαβόητα συνδικάτα εγκλημάτων.

Την δεκαετία του 1980 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τους κυνήγησε και οι αρχηγοί και των 5 οικογενειών βρέθηκαν να κατηγορούνται για εκβιασμούς και δολοφονίες.
Πηγή: skai.gr