Σε επιπλέον κάθειρξη 43 μηνών καταδικάστηκε ο Πολ Μάναφορτ

Σε επιπλέον κάθειρξη 43 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Tραμπ,Πολ Μάναφορτ, αντιμετωπίζοντας και ομοσπονδιακές κατηγορίες για συνωμοσία.

Ο Μάναφορντ, καλείται πλέον να εκτίσει ποινή φυλάκισης επτάμισι ετών συνολικά αφού ήδη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 3,5 ετών, για οικονομική απάτη, λίγες μέρες νωρίτερα.

Οι υποθέσεις ήρθαν στο φως κατόπιν έρευνας του δικαστή Ρόμπερτ Μιούλερ.

Η δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, Έιμι Μπέρμαν Τζάκσον, τόνισε στον
Μάναφορντ ότι παρά το γεγονός ότι δήλωσε μεταμέλεια στην αίθουσα του δικαστηρίου, τα επιχειρήματα των δικηγόρων του σχετικά με την απουσία κατηγοριών που συνδέονται άμεσα με αθέμιτη σύμπραξη στην υπόθεση ρωσικής παρέμβασης στα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών το 2016 «μια ακόμη ένδειξη που δεν συνάδει με πραγματική αποδοχή της ευθύνης και του λάθους.»

"Λυπάμαι για αυτό που έχω κάνει", δήλωσε ο Manafort στην αίθουσα του δικαστηρίου. «Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής, δέχομαι την ευθύνη για τις πράξεις που με έκαναν σήμερα εδώ». Φέρεται να πρόσθεσε ο κατηγορούμενος.

«Είναι δύσκολο να υπερκεραστεί ο αριθμός των ψεμάτων, το μέγεθος της απάτης και το ποσό των χρημάτων που εμπλέκονται», σχολίασε η δικαστής Έιμι Μπέρμαν Τζάκσον. 


Mε πληροφορίες από: BBC