Κλείσιμο

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του Boeing με 157 επιβαίνοντες

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το πρωί, με 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Η πτήση ΕΤ 302 κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

«Επιβεβαιώνεται πως συνέβη στις 08.44, το πρωΐ», σημείωσε ο ίδιος εκπρόσωπος, που δεν θέλησε να κατονομασθεί. Το Boeing 737 μετέφερε 149 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος. 

Το επιβατικό αεροσκάφος «είχε ασταθή ρυθμό ανόδου [Vertical Speed]» σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων F lightradar24. «Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.
   
Συλλυπητήρια στα θύματα της πτώσης του αεροσκάφους δημοσιεύθηκαν στον λογαριασμό Twitter του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας, δίχως να προστίθενται άλλες λεπτομέρειες. «Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Μπόινγκ 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένη για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωΐ», τονίζεται στο Twitter του πρωθυπουργού.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ