Η Ουγγαρία θα αποσύρει τις αφίσες κατά του Γιούνκερ την επόμενη εβδομάδα

Η Ουγγαρία θα αντικαταστήσει την επόμενη εβδομάδα τις αφίσες που έχουν προκαλέσει την οργή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχουν φέρει το κυβερνών κόμμα του Βίκτορ Όρμπαν στα πρόθυρα της τουλάχιστον προσωρινής αποπομπής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού, Γκέργκελι Γκούλιας, σημείωσε πως στις θέσεις των αφισών που κατηγορούν τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για κρυφό σχέδιο εισροής μεταναστών στην Γηραιά Ήπειρο θα τοποθετηθούν αφίσες που προαγάγουν το σχέδιο Όρμπαν για την αύξηση των γεννήσεων.

Η αφαίρεση των αφισών και η διακοπή των ουγγρικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες είναι μία από τις τρεις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, ώστε στις 20 Μαρτίου τα μέλη της παράταξης να μην εκδιώξουν το Fidesz.

Ο κ. Γκούλιας απέφυγε ωστόσο να απαντήσει εάν σε μεταγενέστερες εβδομάδες η Βουδαπέστη προτίθεται να δημοσιεύσει κι άλλες αφίσες που επιτίθενται στην Κομισιόν. «Μπορώ να σας ενημερώσω μόνον για την επόμενη εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο ίδιος ο κ. Όρμπαν έχει δηλώσει πως στην συνέχεια θα στοχοποιήσει τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος είναι και υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο προσωπάρχης επαναβεβαίωσε πάντως πως το Fidesz θέλει να παραμείνει στους κόλπους του ΕΛΚ.
Πηγή: skai.gr