Κλείσιμο

Αποκατεστημένο βίντεο με την τρομακτική ισχύ της ατομικής βόμβας (video)

Την τρομακτική ισχύ μιας ατομικής βόμβας αποκαλύπτουν τα πλάνα από πυρηνική δοκιμή σε υψηλή ευκρίνεια.

Το πρόσφατα ψηφιακά αποκατεστημένα βίντεο από πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στη Νεβάδα πριν από 60 χρόνια, δείχνουν πώς η τρομακτική δύναμη μιας έκρηξης βόμβας Grable ισχύος 15 κιλοτόνων  μπορεί ακόμη και να απογυμνώσει τα χρώματα από τα αυτοκίνητα.

Οι συγκεκριμένες πυρηνικές δοκιμές διεξήχθησαν στη Νεβάδα από τις 17 Μαρτίου έως τις 4 Ιουνίου 1953, δηλαδή εν μέσω Ψυχρού Πολέμου. 

Later the intensely powerful shock wave from the blast blows all the automobiles away

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που η θερμότητα από τις βόμβες «φτύνει» το χρώμα από τρία ξεχωριστά αυτοκίνητα, όπως δύο σεντάν και ένα λεωφορείο. Λίγες στιγμές αργότερα τα οχήματα παρασέρνονται σαν παιχνίδια από τη θέση τους σαν παιχνίδια από το ωστικό κύμα των βομβών. Σε άλλο πλάνο δείχνει μια σκηνή να εξαϋλώνεται από την ατομική βόμβα. 

Σημειώνεται ότι από το 1951 έως το 1992 στο χώρο δοκιμών της Νεβάδας πραγματοποιήθηκαν 928 πυρηνικές δοκιμές. Οι περισσότερες πυρηνικές δοκιμές έγιναν υπόγεια.

Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ είναι το μόνο έθνος στον κόσμο που χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα εναντίον αντίπαλης χώρας. 

The experimental atomic explosions were carried out at the U.S. Department of Energy's Nevada test site in southeastern Nye County from March 17 to June 4 in 1953.


Πηγή: skai.gr