Γουαϊδό προς Μαδούρο: Τώρα αρχίζει η πολιτική πίεση

Αποφασισμένος να κλιμακώσει την πολιτική πίεση που δέχεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο εμφανίστηκε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό, επιχειρώντας να δρομολογήσει ακόμα και απεργίες στον δημόσιο τομέα.

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στην Βενεζουέλα και αψηφώντας τον κίνδυνο σύλληψης για παράνομη έξοδο από την χώρα, ο κ. Γουαϊδό συναντήθηκε με εκπροσώπους των συνδικάτων δημοσίων υπαλλήλων, σημειώνοντας πως μοναδική λύση είναι η προσφυγή σε κινητοποιήσεις.

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν πρακτικά χάσει όλα τα δικαιώματά τους», είπε ο κ. Γουαϊδό σε συνέντευξη Τύπου, αφήνοντας αιχμές για πολιτικές διώξεις υπαλλήλων που δεν στηρίζουν το καθεστώς των «τσαβίστας».

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, που τον Ιανουάριο αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος κι έχει αναγνωριστεί από 50 και πλέον χώρες, προειδοποίησε τον κ. Μαδούρο πως οι προκλήσεις τώρα αρχίζουν.

«Νόμιζαν πως η πίεση είναι ήδη στο μέγιστο, καλύτερα να γνωρίζουν ότι η πίεση έχει μετά βίας αρχίσει», δήλωσε, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο κ. Μαδούρο από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι θα νικήσει την «τρελαμένη μειονότητα» που θέλει να τον απομακρύνει από την εξουσία.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την επιστροφή του κ. Γουαϊδό στην Βενεζουέλα ο κ. Μαδούρο διαμήνυσε πως δεν θα επιτρέψει σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε να διαταράξει την δημόσια ειρήνη.

Στην πράξη πάντως θεωρείται πολύ δύσκολο για το Καράκας να συλλάβει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προειδοποιήσει πως τέτοια κίνηση θα επέφερε συνέπειες ενώ και οι υποστηρικτές του θα αντιδρούσαν, πιθανώς βίαια.

Ο «τσαβίστα» πρόεδρος κάλεσε για «αντι-ιμπεριαλιστικές» διαδηλώσεις το Σάββατο, ώστε να συμπέσουν με τις αντικυβερνητικές πορείες που έχει ζητήσει ο κ. Γουαϊδό.
Πηγή: skai.gr