Συρία: Αεροπορικές επιδρομές και μάχες κατά τζιχαντιστών από συριακό στρατό

Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον μελών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και ενεπλάκη σε μάχες με τους τζιχαντιστές στο κεντρικό τμήμα της Συρίας, έγραψε η εφημερίδα Αλ Ουάταν, που θεωρείται προσκείμενη στη Δαμασκό, χθες Τρίτη.

Οι μάχες αυτές, στην περιοχή Αλ Σούχνα, ανάμεσα στην Παλμύρα και τη Ντέιρ Εζόρ, τη Δευτέρα υποδεικνύουν πως η εξτρεμιστική οργάνωση διαθέτει ακόμη δυνάμεις και ερείσματα δυτικά του Ευφράτη, στην ανατολική όχθη του οποίου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), μια συμμαχία κούρδων και αράβων μαχητών, προσπαθεί να τους αποσπάσει την τελευταία λωρίδα γης που κατέχουν.

Η συριακή Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε «έναν αριθμό αεροπορικών πληγμάτων» εναντίον μελών «του Νταές», τα οποία κινούνταν «στην ανατολική Μπαντίγια, συγκεκριμένα σε έναν από τους χωμάτινους δρόμους που οδηγούν στην πόλη Σούχνα και νοτιοανατολικά της πόλης», φέρεται να δήλωσε αξιωματικός του συριακού στρατού στην εφημερίδα.

Ο όρος Νταές που χρησιμοποίησε η Αλ Ουάταν είναι ένα ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά. Μπαντίγια σημαίνει έρημος.

Οι ΣΔΔ πολιορκούν την Μπαγούζ, την τελευταία κατοικημένη περιοχή που κατέχουν οι τζιχαντιστές, εδώ κι εβδομάδες. Περίπου 200 τζιχαντιστές παραδόθηκαν, έπειτα από σφοδρές μάχες το Σαββατοκύριακο, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπός τους, προσθέτοντας πως εκτιμάται ότι απομένουν στην πολιορκημενη κοινότητα περίπου 1.000 μαχητές, πολλοί από τους οποίους πιστεύεται πως είναι αλλοδαποί.

Χιλιάδες ακόμη τζιχαντιστές και μέλη των οικογενειών τους κρατούνται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που υποστηρίζονται από τον διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό την διοίκηση της Ουάσινγκτον.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ