Ο Όρμπαν χαιρετίζει τις προτάσεις Μακρόν για την ευρωπαϊκή αναγέννηση

Τη στήριξή του στις προτάσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την ευρωπαϊκή αναγέννηση εξέφρασε ο Ούγγρος λαϊκιστής πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, αιφνιδιάζοντας με τη στάση του αυτή. 

Με τις πιέσεις και τις εκκλήσεις να αυξάνονται για την αποβολή του Όρμπαν και του κόμματός του Fidesz από το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ο συνήθης δριμύς επικριτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ανακοίνωση που έστειλε στο πρακτορείο Reuters τόνισε για το άρθρο Μακρόν ότι: «Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας σοβαρής ευρωπαϊκής συζήτησης».

«Στις λεπτομέρειες, σαφώς, έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά πιο σημαντικό από αυτές τις διαφορές είναι αυτή η πρωτοβουλία είναι μια καλή αφετηρία για έναν σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε ο Όρμπαν.

Λίγο νωρίτερα από την ανακοίνωση του Ούγγρου πρωθυπουργού, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο κορυφαίος υποψήφιος των συντηρητικών στις επικείμενες ευρωεκλογές, δήλωσε πως ο Ορμπάν πρέπει να σταματήσει τη ρητορική του κατά της Ένωσης, αν θέλει το κόμμα του, το Fidesz, να παραμείνει στο ΕΛΚ.

Χθες η πολιτική ομάδα ανακοίνωσε πως έχει δεχθεί προσφυγές από 12 κόμματα μέλη του σε εννέα χώρες της ΕΕ και πως θα συζητήσει στις 20 Μαρτίου την αναστολή της συμμετοχής ή τον αποκλεισμό του Fidesz.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ