Κλείσιμο

Η Κλίντον δεν θα είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2020

Δεν θα είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2020 η Χίλαρι Κλίντον, όπως η ίδια δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι News 12.

Η κα Κλίντον ουσιαστικά ξεκαθάρισε για πρώτη φορά μετά από μήνες έντονων φημολογιών ότι δεν θα είναι υποψήφια το 2020. Όταν ρωτήθηκε αν θα ξαναθέσει μελλοντικά υποψηφιότητα για κάποια δημόσια θέση είπε όταν δεν το νομίζει, χωρίς να το αποκλείει ωστόσο.

Είπε επίσης ότι έχει μιλήσει με κάποιους πολιτικούς των δημοκρατικών που θα διεκδικήσουν το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2020.«Τους είπα να μην θεωρούν τίποτα δεδομένο» , ανέφερε.

«Δεν θα είμαι υποψήφια, αλλά θα συνεχίσω να μιλώ και να υπερασπίζομαι αυτό που πιστεύω», δήλωσε η υποψήφια των Δημοκρατικών το 2016 για την προεδρία των ΗΠΑ η οποία ηττήθηκε από τον Τραμπ.

«Θέλω να βεβαιωθώ ότι οι άνθρωποι κατανοούν πως θα συνεχίσω να μιλώ», υπογράμμισε η πρώην ΥΠεξ, η οποία στις εκλογές του 2016 ηττήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν θα πάω πουθενά. Αυτό που διακυβεύεται στη χώρα μας, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με ανησυχεί βαθιά», επεσήμανε η Κλίντον.

«Δεν το πιστεύω, όμως μου αρέσει να ζω στη Νέα Υόρκη και είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να είμαι γερουσιαστής επί οκτώ χρόνια και να εργάζομαι με τους ανθρώπους από όλη την πολιτεία», επεσήμανε η Κλίντον.

Η κ. Κλίντον ήταν η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του έθνους που έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ με ένα σημαντικό αμερικανικό κόμμα.

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις δυναμικές γυναίκες που εκλέχθηκαν στο Κογκρέσο, οι οποίες έχουν καταφέρει να αφήσουν το σημάδι τους. «Πολλές από αυτές μου είπαν ότι το έργο μου, το γεγονός ότι έθεσα υποψηφιότητα για την προεδρία τις επηρέασε πολύ στην απόφασή τους να θέσουν υποψηφιότητα», ανέφερε.

Τόνισε τέλος ότι παρά την πρόοδο μένει να γίνουν πολλά αναφορικά με τα δικαιώματα των γυναικών, των ομοφυλόφιλων για να διασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος έχει ίσες ευκαιρίες να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και η ταυτότητά του.
Πηγή: skai.gr