Viral o καθηγητής που παρέδωσε μάθημα κρατώντας με μάρσιπο μωρό φοιτητή του

Ο Γουέιν Χάιερ δεν ήθελε να χάσει το μάθημα της άλγεβρας την Παρασκευή στο Κολέγιο Μόρχαους της Ατλάντα.

Ηταν μια σημαντική παράδοση δεδομένου ότι σε λίγο καιρό πρόκειται να επανεξεταστεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο Γουέιν ωστόσο είναι και πατέρας της Ασσάτα, ενός χαριτωμένου κοριτσιού ηλικίας πέντε μηνών που δεν κατάφερε να βρει κάποιον να την κρατήσει ώστε να πάει στο μάθημα. Έτσι την πήρε μαζί του.

Αφού ο Χάιερ εξήγησε την κατάστασή στον διδάσκοντα, ο καθηγητής Νάθαν Αλεξάντερ όχι μόνο δεν έφερε αντίρρηση αλλά πρότεινε να κρατήσει ο ίδιος την Ασσάτα ώστε ο φοιτητής να κρατήσει σημειώσεις.

Έτσι λοιπόν δίδαξε το μάθημα του, φορώντας μάρσιπο που συγκράτησε το βρέφος πάνω στο στήθος του.

Εντυπωσιασμένοι φοιτητές τράβηξαν φωτογραφίες του καθηγητή να κρατά με μάρσιπο το μωρό του φοιτητή του και κοινοποίησαν την είδηση στο διαδίκτυο.

Σύντομα πήρε μεγάλες διαστάσεις και αποτέλεσε βασικό θέμα ενδιαφέροντος ανάμεσα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής .

Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι ωστόσο η πρώτη φορά που μέσα από ένα θέμα που γίνεται viral αντανακλώνται τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα όπως η έλλειψη μέριμνας για την φύλαξη παιδιών εργαζόμενων γονέων,
οι θυσίες κι ο μόχθος που απαιτείται για να σπουδάσει κανείς αλλά και το πόσο πιο εύκολη γίνεται η ζωή όταν δείχνουμε συγκατάβαση στους γύρω μας.

Μάλιστα, για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο διευθυντής του κολεγίου Ντέιβιντ Τόμας ο οποίος σχολίασε μέσω Τουίτερ πως το κολέγιο αγαπά τους φοιτητές του και με κάθε τρόπο προσπαθεί να τους βοηθήσει να υπερβούν οτιδήποτε σταθεί εμπόδιο στην επιτυχία τους.

Μιλώντας στο CNN o καθηγητής Αλεξάντερ, τόνισε πως μπορεί εκείνος να παρουσιάζεται ως το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας εντούτοις ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι ο φοιτητής του που σπουδάζει και παράλληλα κάνει δύο δουλειές προκειμένου να συντηρήσει την οικογένεια του.

«Αυτή η φωτογραφία είναι μια χρήσιμη υπενθύμιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γονείς κάθε μέρα και η απουσία μιας προσιτής λύσης για την φύλαξη των παιδιών.» Τονίζει προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση η Αssata ήταν υπόδειγμα φοιτήτριας, αφού έμεινε ήσυχη και δεν διέκοψε ούτε για μια στιγμή το μάθημα, μέχρι να αποφασίσει να… κοιμηθεί.

« Είχα άγχος, μπήκα με την κόρη μου στην σχολή και νόμιζα πως όλοι θα με κοιτούν» Προσθέτει ο Χάιερ, αναφέροντας πως εκείνη την ημέρα όλα είχαν εξελιχθεί κατά τέτοιο τρόπο που δεν υπήρχε άλλη λύση πέρα από το είτε να χάσει το μάθημα είτε να αποφασίσει να πάρει τη μικρή μαζί του.

Πηγή: CNN