Επέστρεψε στην Βενεζουέλα ο Χουάν Γκουαϊδό (VIDEO)

Μετά από έναν μήνα απουσίας και περιοδείας σε χώρες της Λατινικής Αμερικής ο αυτοανακηρυχθείς προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό επέστρεψε στην πατρίδα του. 

«Βρισκόμαστε εδώ στην Βενεζουέλα και θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά», είπε ο Χουάν Γκουαϊδό στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο κεντρικό αεροδρόμιο του Καράκας. 

Ο Γκουαϊδό, ο οποίος έχει καλέσει σε νέο γύρο διαδηλώσεων σήμερα και αύριο κατά του προέδρου, Νικολάς Μαδούρο, ρισκάρει να συλληφθεί. Ο Γκουαϊδό αψήφησε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.   

Οι πρεσβευτές της Γερμανίας και της Ολλανδίας ήταν μεταξύ των πρεσβευτών που περίμεναν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTN24.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς με ανάρτησή του στο twitter προειδοποίησε λίγο μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Σιμόν Μπολιβάρ του αεροσκάφους που μετέφερε τον Γκουαϊδό για μια «ταχεία αντίδραση» της Ουάσινκγτον σε περίπτωση «απειλών, βίας ή εκφοβισμού» ενάντια στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: skai.gr