Κλείσιμο

Φιλιππίνες:Έδεσαν 1.500 χελώνες με ταινία για να τις περάσουν σε αεροδρόμιο

Μάρτυρες ενός παράλογα βάρβαρου θεάματος ήρθαν αντιμέτωποι οι αστυνομικές αρχές στις Φιλιππίνες που εντόπισαν 1.529 ζωντανά χελωνάκια δεμένα με ταινίες μέσα σε βαλίτσες εγκαταλελειμμένες σε αεροδρόμιο.

Την Κυριακή οι τελωνειακές αρχές της Μανίλα κατάσχεσαν τέσσερις βαλίτσες μέσα στις οποίες βρίσκονταν εκατοντάδες χελωνάκια προστατευόμενων και σπάνιων ειδών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση δεμένα με ταινία.

Κάποια από αυτά ανήκαν στο σπάνιο είδος χελώνας με κόκκινα πόδια ενώ βρέθηκαν και αρκετά χελωνάκια sulcata.

Οι βαλίτσες ανήκουν, σύμφωνα με την Guardian που επικαλείται τις αρχές, σε Φιλιππινέζο που είχε έρθει από το Χονγκ Κονγκ και τις εγκατέλειψε στον χώρο των αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου Ninoy Aquino.



Τα χελωνάκια αξίζουν 70.000 ευρώ στη μαύρη αγορά καθώς στη χώρα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τις εξωτικές χελώνες. Οι Φιλιππινέζοι της θέλουν για κατοικίδια αλλά και για το κρέας τους ή για τις «θεραπευτικές» τους ιδιότητες.

Στις Φιλιππίνες έχουν ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους για το λαθρεμπόριο των ζώων το οποίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη νοτιοανατολική Ασία. Αν ο δράστης εντοπιστεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών και πρόστιμο 3.400 ευρώ.

Μέσα στο 2018, οι τελωνειακές αρχές της χώρας κατάσχεσαν άγρια ζώα 560 διαφορετικών ειδών, ανάμεσα στα οποία ήταν αναρίθμητα φίδια, ιγκουάνα και χαμαιλέοντες.

Τα χελωνάκια είναι σώα και έχουν μεταφερθεί σε ειδικές εγκαταστάσεις όπου παρακολουθούνται από κτηνιάτρους.
Πηγή: skai.gr