Λονδίνο: Οι Ρώσοι διπλωμάτες δεν πρόκειται να δουν ποτέ τους Σκριπάλ

Η βρετανική κυβέρνηση κατέστησε σαφές στον Ρώσο πρεσβευτή στο Λονδίνο Αλεξάντρ Γιακοβένκο ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ σε Ρώσους διπλωμάτες να συναντηθούν με τον Ρώσο πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια που είχαν δηλητηριασθεί πριν από έναν χρόνο στο Σάλσμπερι της Αγγλίας.

Την δήλωσε έκανε ο Ρώσος πρεσβευτής Γιακοβένκο, μιλώντας στο 1ο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.

«Δεν μας λένε τίποτα» δήλωσε ο Γιακοβένκο, αναφερόμενος στο πώς αντιδρούν οι βρετανικές αρχές, όταν η ρωσική πρεσβεία στον Λονδίνο τους ρωτάει για την κατάσταση της υγείας των Σκριπάλ. «Είχα φυσικά συναντήσεις στο Φόρειν Όφις, συναντήθηκα με πολύ γνωστούς ανθρώπους, οι οποίοι επικαλούνται ζητήματα ασφάλεια και ανεπίσημα μου είπαν ότι ‘εσείς δεν θα δείτε ποτέ τους Σκριπάλ’», δήλωσε ο Γιακοβάνεκο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του που ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook, με αφορμή την επέτειο του ενός έτους από το περιστατικό με την δηλητηρίαση των Σκριπάλ στο Σάλσμπερι, χαρακτηρίζει το περιστατικό στο Σάλσμπερι τέχνασμα, που χρησιμοποιεί το Λονδίνο για να αποσπάσει την προσοχή των Βρετανών από το Brexit.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτήρισε επίσης την όλη ιστορία με το συμβάν στο Σάλσμπερι ως αναπνευστήρα για το Λονδίνο, που βρίσκεται σε μια δύσκολη πορεία εξόδου από την ΕΕ. «Είναι μια ένδειξη της τελευταίας ελπίδας από μια αδιέξοδη κατάσταση, κάτι τι το τυχαίο, μη προγραμματισμένο, κάποια αυθόρμητη θαυματουργή πρόνοια. Την επικαλούνται χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες» , αναφέρει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.