Άγκυρα - Ουάσιγκτον συζητούν το θέμα της πώλησης των συστημάτων Πάτριοτ

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ άρχισαν διαπραγματεύσεις σχετικά με την προσφορά της Ουάσιγκτον περί πώλησης του αμυντικού πυραυλικού συστήματος Πάτριοτ στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Λάβαμε μια θετική απάντηση από τους Αμερικανούς στην τελευταία επιστολή που στείλαμε σχετικά με το θέμα των Πάτριοτ… και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις» είπε ο Τσαβούσογλου σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο από την επαρχία Εσκισεχίρ.

Οι ΗΠΑ «είπαν ότι θα μπορούσαν να πωλήσουν Patriots και οι αντιπροσωπείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις» σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μεταδόθηκαν από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αφού το Bloomberg μετέδωσε ότι η Τουρκία απέρριψε την αμερικανική πρόταση για την παράδοση ενός πυραυλικού συστήματος Πάτριοτ έως το τέλος του έτους.

Ενώ προτείνει τους Πάτριοτ στην Τουρκία, η Ουάσιγκτον προειδοποιεί τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ κατά της αγοράς ενός ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να αφομοιωθεί στα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία με τη Μόσχα.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ