Κλείσιμο

Το Πακιστάν ανακοίνωσε επισήμως ότι απελευθερώνει τον Ινδό πιλότο

Την απελευθέρωση του Ινδού πιλότου του μαχητικού που κατέρριψε το Πακιστάν ανακοίνωσε επισήμως ο πρωθυπουργός της χώρας Ιμράν Καν. Ο χειριστής, που συνελήφθη από τον πακιστανικό στρατό θα απελευθερωθεί την Παρασκευή και θα επιστραφεί στην Ινδία, με τον κ. Καν να κάνει λόγο για «χειρονομία ειρήνης» προς το Νέο Δελχί. 

Το Πακιστάν είναι διατεθειμένο να επιστρέψει στο Νέο Δελχί τον Ινδό πιλότο τεάν αυτό θα βοηθούσε στην εξομάλυνση της κρίσης με την Ινδία, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Σα Μαχμούντ Κουρέσι στον πακιστανικό τηλεοπτικό σταθμό Geo TV.

«Είμαστε πρόθυμοι να επιστρέψουμε τον συλληφθέντα Ινδικό πιλότο, εάν αυτό οδηγήσει σε αποκλιμάκωση» ανέφερε ο Κουρεσί από το Ισλαμαμπάντ. Ο πακιστανός πρωθυπουργός Iμράν Καν είναι πάντα πρόθυμος να μιλήσει με τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι, πρόσθεσε ο Κουρεσί. 

«Ο κ. Καν είναι έτοιμος, για χάρη της ειρήνης... είναι και ο κ. Μόντι έτοιμος;» διερωτήθηκε ο πακιστανός υπουργός Εξωτερικών. Ανέφερε επίσης ότι η Ινδία παρέδωσε το φάκελό με τα στοιχεία για την επιδρομή της στο Κασμίρ, ένα σημάδι αμοιβαίας χαλάρωσης της έντασης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν Μοχάμεντ Φαιζάλ, ανακοίνωσε ότι η πακιστανική πλευρά θα εξετάσει το φάκελο που έλαβε από το Νέο Δελχί, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες. 
Πηγή: skai.gr