Βιετνάμ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει «έτοιμος» για την αποπυρηνικοποίηση

Την προθυμία να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση της χώρας τους εξέφρασε σήμερα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ τόνισε ότι δεν θα είχε ταξιδέψει στο Ανόι για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εάν δεν ήταν έτοιμος.

«Εάν δεν ήμουν, δεν θα βρισκόμουν εδώ», τόνισε σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν είναι έτοιμος ενώ ο Τραμπ στη συνέχεια αναφερόμενος στη δήλωση αυτή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας είπε πως αυτή ήταν η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσατε να ακούσετε.

Οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν παρόμοια προσέγγιση αναφορικά με το περιεχόμενο του όρου «αποπυρηνικοποίηση». Ερωτηθείς για συγκεκριμένα μέτρα που ενδέχεται να ληφθούν, ο Κιμ προτίμησε να μην απαντήσει ουσιαστικά λέγοντας πως εργάζονται πάνω σε αυτό.

O βορειοκορεάτης ηγέτης είπε επίσης πως είναι ευπρόσδεκτη η εγκατάσταση στην Πιονγκιάνγκ γραφείου εκπροσώπησης των συμφερόντων των ΗΠΑ. 

«Ελπίζουμε να μας δώσετε περισσότερο χρόνο να μιλήσουμε. Ακόμη και ένα λεπτό είναι πολύτιμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν από τη Βόρεια Κορέα να παραιτηθεί από όλα τα πυρηνικά και πυραυλικά της προγράμματα, ο Βορράς θέλει να δει την απομάκρυνση της πυρηνικής ομπρέλας των ΗΠΑ από τους ασιάτες συμμάχους της, όπως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Πηγή: skai.gr