Για ενδεχόμενο συνάντησης Τραμπ - Μαδούρο μιλά ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

Το ενδεχόμενο συνάντησης ανάμεσα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και τον ομόλογό του της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ήγειρε σήμερα ο βενεζουελανός υπουργός Εξωτερικών, καθώς συνεχίζεται η πολιτική και διπλωματική κρίση στην λατινοαμερικανική χώρα.

«Καλούμε σε διάλογο, διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες – γιατί όχι μεταξύ των προέδρων Μαδούρο και Τραμπ;» δήλωσε ο υπουργός Χόρχε Αρεάθα, ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Σημείωσε πως οι δύο ηγέτες θα μπορούσαν να επιζητήσουν «κοινό τόπο και να εξηγήσουν τις διαφορές» τους.

Τυχόν συνάντηση ωστόσο φαντάζει μάλλον απίθανη, δεδομένου ότι η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο κι έχει επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε ανώτατα στελέχη του καθεστώτος Μαδούρο.

Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ημέρες του κ. Μαδούρο στην εξουσία «είναι μετρημένες».

Ο κ. Αρεάθα άλλωστε αφιέρωσε μεγάλο μέρος της τοποθέτησής του κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι επιχειρούν να ανατρέψουν τον κ. Μαδούρο, προσθέτοντας πως από το 2017 το Καράκας έχει χάσει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία λόγω «κατασχέσεων».
Πηγή: skai.gr