Νέα μεγάλη διαδήλωση και επεισόδια κατά του Ράμα στα Τίρανα

Επεισόδια σημειώθηκαν για μία ακόμα φορά το απόγευμα στα Τίρανα, κατά τη διάρκεια νέας διαδήλωσης εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Η Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να σκορπίσει τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης με την κατηγορία ότι είναι βαθιά διεφθαρμένη και συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές, πυρπόπλησαν αυτοκίνητα και πέταξαν φωτοβολίδες στους αστυνομικούς, στην προσπάθειά τους εμβολίσουν τον κλοιό φύλαξης και να προσεγγίσουν την Βουλή, όπου συνεδρίαζε η Ολομέλεια.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την συμμετοχή βουλευτών του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίοι κατάφεραν να μπουν στο κτήριο. Ο κ. Ράμα απουσίαζε από την αίθουσα.

Κανονικά το κοινοβούλιο συνεδριάζει τις Πέμπτες όμως επέσπευσε την συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας προκειμένου, ανεπιτυχώς όπως αποδείχτηκε, να αποφύγει προγραμματισμένες πορείες .

Επικεφαλής των κινητοποιήσεων είναι ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπασά, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα προγραμματίζει διαδηλώσεις κάθε φορά που θα συγκεντρώνονται οι βουλευτές στην Ολομέλεια.
Πηγή: skai.gr