Κλείσιμο

Τραμπ μαινόμενος κατά Σπάικ Λι: Είσαι... ρατσιστής

Για… ρατσιστικό χτύπημα κατά του προέδρου των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Σπάικ Λι ο Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας το κάλεσμα του σκηνοθέτη στους Αμερικανούς να κάνουν «την επιλογή της αγάπης απέναντι στο μίσος» κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Θα ήταν καλά αν ο Σπάικ Λι μπορούσε να διαβάσει τις σημειώσεις του ή, ακόμη καλύτερα, να μη χρειάζεται να χρησιμοποιήσει καθόλου σημειώσεις, όταν κάνει το ρατσιστικό του χτύπημα στον Πρόεδρό σας, που έκανε περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς (Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, Χαμηλότερη ανεργία στην Ιστορία, Φορολογικές Περικοπές κτλ)  από σχεδόν οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο!» έγραψε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ σε μήνυμά του στο Twitter.

Στον Σπάικ Λι απονεμήθηκε το Όσκαρ καλύτερης διασκευής για την ταινία του "BlacKkKlansman" («Η παρείσφρηση»), που αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός Αφροαμερικανού αστυνομικού που διείσδυσε στην Κου Κλουξ Κλαν στα τέλη της δεκαετίας του  70. Ήταν το πρώτο Όσκαρ του Λι, που δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με το κατεστημένο του Χόλιγουντ. 

Τα φορτισμένα λόγια του σκηνοθέτη που... ερέθισαν τον Τραμπ:

«Ενώπιον του κόσμου απόψε, επαινώ τους προγόνους μας που έκαναν αυτή τη χώρα αυτό που είναι σήμερα μαζί με τη γενοκτονία των αυτοχθόνων της. 

»Αν όλοι συνδεθούμε με τους προγόνους μας θα έχουμε αγάπη, σοφία και θα ανακτήσουμε την ανθρωπιά μας. Θα κάνουμε την ηθική επιλογή μεταξύ της αγάπης εναντίον το μίσους. Θα είναι μια δυνατή στιγμή. 

»Οι προεδρικές εκλογές του 2020 είναι στην τελική ευθείας. Ας κινητοποιηθούμε όλοι, ας είμαστε όλοι στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Κάντε την ηθική επιλογή ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος.

»Ας κάνουμε τη σωστή επιλογή! Ξέρετε ότι έπρεπε να τα πω αυτά».

Πηγή: skai.gr