Στόχους στις ΗΠΑ για τα ρωσικά πυρηνικά όπλα δημοσίευσε η κρατική τηλεόραση

Κατάλογο με πέντε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου έδωσε στην δημοσιότητα η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

Η λίστα με τα «κέντρα αποφάσεων» περιλαμβάνει το Πεντάγωνο, την εξοχική προεδρική κατοικία Καμπ Ντέιβιντ στο Μέριλαντ, και την αεροπορική βάση ΜαΚλέλαν στην Καλιφόρνια.

Το αφιέρωμα του σταθμού Russia-1 ήλθε στον απόηχο προειδοποιήσεων του Κρεμλίνου ότι θα εξοπλίσει υποβρύχια που πλέουν κοντά στις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών με υπερηχητικούς πυραύλους εάν η Ουάσιγκτον τοποθετήσει μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους στην ανατολική Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην θεματολογία δημόσιων και τηλεοπτικών τηλεοπτικών σταθμών, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει επί του περιεχομένου του ρεπορτάζ.

Παρέπεμψε όλες τις ερωτήσεις στην αρχισυνταξία του καναλιού.

Σε κάθε περίπτωση θέμα του Russia-1 προκάλεσε αίσθηση, δεδομένης της έντασης που επικρατεί στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις λόγω της επικείμενης κατάρρευσης της ψυχροπολεμικής συμφωνίας που απαγόρευε τα επίγεια πυρηνικά όπλα μεσαίου και μικρού βεληνεκούς.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για μία δεύτερη πυραυλική κρίση, όπως το 1962 στην Κούβα, εάν η Ουάσιγκτον το επιθυμεί.
Πηγή: skai.gr