Ανεπιθύμητη και στο Μπαγκλαντές η Βρετανή τζιχαντίστρια Σαμίμα Μπέγκουμ

Η νεαρή Σαμίμα Μπέγκουμ, από την οποία αφαιρέθηκε η βρετανική υπηκοότητα αφού έφυγε σε ηλικία 15 ετών από τη Βρετανία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, δεν είναι πολίτης του Μπαγκλαντές και δεν τίθεται θέμα να της επιτραπεί η είσοδος στη χώρα αυτή, διαμήνυσε σήμερα η Ντάκα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαγκλαντές τόνισε ότι "ανησυχεί" επειδή αναφέρθηκε λανθασμένα ότι η 19χρονη σήμερα Σαμίμα έχει διπλή υπηκοότητα. "Είναι Βρετανίδα πολίτης και ουδέποτε αιτήθηκε να της χορηγηθεί η υπηκοότητα του Μπαγκλαντές", τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Ασαντουζαμάν Χαν διαβεβαίωσε ότι η Μπέγκουμ "δεν έχει καμία σχέση" με το Μπαγκλαντές. "Πρόκειται για ζήτημα της βρετανικής κυβέρνησης. Το Μπαγκλαντές δεν εμπλέκεται", τόνισε, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την καταγωγή της νεαρής.

Η Σαμίμα Μπέγκουμ, η οποία έφυγε πρόσφατα από το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία και γέννησε το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα αγοράκι, είχε εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στη Βρετανία. Ωστόσο, το Λονδίνο της αφαίρεσε την υπηκοότητα, για λόγους ασφαλείας.