Δύο άνδρες λιντσαρίστηκαν και κάηκαν ζωντανοί στη Γουατεμάλα (video)

Κατακραυγή έχει προκαλέσει το γεγονός πως δύο νεαροί ηλικίας 18 και 19 ετών, λιντσαρίστηκαν και εν συνεχεία κάηκαν ζωντανοί από ένα έξαλλο πλήθος περίπου 1000 ατόμων, το βράδυ της Δευτέρας στην Γουατεμάλα.

Το περιστατικό συνέβη μάλιστα λίγα μέτρα έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής στο οποίο οι νεαροί είχαν μεταφερθεί αρχικώς από ομάδα πολιτών, ανέφερε ο Πάμπλο Καστίγιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Κατά δημοσιεύματα στον Τύπο, οι δύο νεαροί φέρονται να εκβίαζαν οδηγούς ταξί.

Τα λιντσαρίσματα φερόμενων ως κακοποιών πολλαπλασιάζονται στη Γουατεμάλα, λόγω της οργής των κατοίκων που καταγγέλλουν την αδυναμία ή ανικανότητα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών στον αγώνα εναντίον των συμμοριών, οι οποίες κατατρομοκρατούν τον πληθυσμό.

Η βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε περίπου 6.000 ανθρώπους στη Γουατεμάλα. Από αυτούς, περίπου οι μισοί φόνοι αποδίδονται στις μάρας, όπως αποκαλούνται οι συμμορίες.

Κατά στοιχεία της Οργάνωσης Αμοιβαίας Υποστήριξης, ΜΚΟ που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γουατεμάλα, μεταξύ του 2008 και του 2017 έχασαν τη ζωή τους 344 άνθρωποι και άλλοι 1.258 τραυματίστηκαν σε λιντσαρίσματα.
Πηγή video: Televisa
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ