Επιστροφή στη Βρετανία ζήτησε ξανά η «νύφη του Ισλαμικού Κράτους» (video)

Την επιθυμία της να επιστρέψει στο Λονδίνο εξέφρασε με νέα συνέντευξή της, αυτή τη φορά στο τηλεοπτικό Sky News, η 19χρονη Σαμίμα Μπέγκουμ, η οποία πριν από τέσσερα χρόνια είχε ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στο λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος».

Η νεαρή Βρετανίδα μίλησε στην κάμερα λίγες ημέρες μετά από τη γέννηση του τρίτου της παιδιού σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία. Έχοντας δει τα δύο πρώτα της παιδιά να πεθαίνουν μικρά, επανέλαβε ότι θέλει να επιστρέψει στο ανατολικό Λονδίνο όπου ζει η οικογένειά της γιατί φοβάται για την υγεία του νεογέννητου.

Την Μπέγκουμ είχε εντοπίσει προ ημερών πολεμικός ανταποκριτής των Sunday Times.

Στη νέα της συνέντευξη δήλωσε ότι πολύς κόσμος θα έπρεπε να τρέφει συμπάθεια για το πρόσωπό της, ως μητέρα που ενδιαφέρεται για το παιδί της και έχοντας περάσει πολλά.

Απέρριψε το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να συνιστά απειλή για την ασφάλεια των Βρετανών, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως έκανε κάτι επικίνδυνο όσο ζούσε με τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, καθώς ζούσε εκεί ως απλή «νοικοκυρά».

Δήλωσε επίσης ότι ενώ γνώριζε για τους αποκεφαλισμούς θυμάτων του Ισλαμικού Κράτους ήταν «εντάξει» με αυτούς, διότι είχε ακούσει πως το Ισλάμ επιτρέπει τέτοιες πρακτικές.

Παραδέχθηκε ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε παρακολουθώντας βίντεο στο διαδίκτυο.

Παρακάλεσε τέλος τους γονείς της να μην την εγκαταλείψουν.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο