Αυτή είναι η νέα θεωρία του τί συνέβη στην εξαφανισμένη πτήση της Malaysia

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο στο αεροπλάνο της Malaysia Airlines (Που εξαφανίστηκε το 2014 ενώ πετούσε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.) να σημειώθηκε απότομη αποσυμπίεση της καμπίνας, η συγγραφέας του « Έρευνες Αεροπορικών Δυστυχημάτων» (The Crash Detectives) Kριστίν Νεγκρόνι, μιλώντας σήμερα στην Daily Star.

Όπως σημειώνει η συγγραφέας και αρθρογράφος στην New York Times, κατά πάσα πιθανότητα όλοι οι επιβάτες είχαν χάσει τις αισθήσεις τους λόγω της έλλειψης οξυγόνου η οποία επέρχεται 15 λεπτά μετά την αποσυμπίεση της καμπίνας.

Μάλιστα λαμβάνοντας υπ’όψιν πως η ανεπάρκεια οξυγόνου επιφέρει, ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες, οι επιβάτες και το πλήρωμα, κατά την Νεγκρόνι πιθανότατα ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκροί πριν την συντριβή.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Νεγκρόνι, ο πιλότος της πτήσης Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ κατά την ώρα που σημειώθηκε η αποσυμπίεση της καμπίνας βρισκόταν στην τουαλέτα.

Mόνο ο συγκυβερνήτης είχε τις αισθήσεις του
 
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως κατά την συγγραφέα, η παραμονή του συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο, σημαίνει πως ίσως αυτός να ήταν ο μόνος άνθρωπος που διατήρησε τις αισθήσεις του περισσότερο από όλους τους άλλους εντός της ατράκτου, έχοντας πλήρη συνείδηση του τί συμβαίνει.

Οπως αναφέρει η Νεγκρόνι, ο συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμντουλ Χαμίλ επιχείρησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, εντούτοις δεν τα κατάφερε καθώς προοδευτικά κατεβλήθη από υποξία. ( Προοδευτική παύση εγκεφαλικών δραστηριοτήτων, λόγω έλλειψης οξυγόνου.)

Έτσι το αεροπλάνο πετούσε με τον αυτόματο πιλότο για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να προσκρούσει.

Υπενθυμίζεται πως εξ αρχής οι πιθανότητες, τόσο οι 227 επιβάτες όσο και το 12μελές πλήρωμα της πτήσης ΜΗ370, να είχαν επιζήσει της συντριβής ήταν ελάχιστες.
Πηγή: Daily Star