Μετοικεί στο Μονακό ο νο1 μαικήνας της Βρετανίας και θιασώτης του Brexit

Από τη Βρετανία στο Μονακό μετοικεί ο… υπέρμαχος του Brexit μαικήνας Τζιμ Ράτκλιφ σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων. Ο αυτοδημιούργητος Ράτκλιφ, που ανακηρύχθηκε πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία για το 2018, είναι ιδρυτής της εταιρείας χημικών Ineos, της μεγαλύτερης βρετανικής ιδιωτικής εταιρείαςσ, ενώ η περιουσία του ανέρχεται στα 21.050 δισεκατομμύρια λίρες. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 65χρονος μαικήνας αποχωρεί από τη Βρετανία για να γλιτώσει κολοσσιαία ποσά σε φόρους. Μάλιστα, το σχέδιο του Ράτκλιφ μπορεί να αφορά και άλλα κορυφαία στελέχη της Ineos, κάτι που μπορεί να σημάνει απώλειες φορολογικών εσόδων που θα κυμαίνονται από τα 400 εκατ. έως και… 4 δισεκ. λιρών για το βρετανικό δημόσιο.

«Έχω καταπλαγεί γιατί είναι ένας υπερπλούσιος… Δεν μιλάμε για κάποιον που έχει μόνο τα παπούτσια του» σχολίασε καυστικά στο BBC ο  σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών Τζον Μακντόνελ. 

«Kάθε πένα που χάνεται με αυτό τον τρόπο στη φορολογία στην πραγματικότητα σημαίνει ότι το NHS (βρετανικό ΕΣΥ) δεν θεραπεύει τους ασθενείς όσο θα μπορούσε, σημαίνει ότι τα παιδιά μας δεν απολαμβάνουν τους καρπούς της επένδυση της εκπαίδευσής τους αλλά λιγότερη ασφάλεια στους δρόμους μας» πρόσθεσε ο Μακντόνελ. 


Πηγή: skai.gr