Χαράρε:Χάνονται ελπίδες για σχεδόν 70 παγιδευμένους εργάτες σε χρυσωρυχεία

Όλο και λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι περίπου 70 εργάτες που πιστεύεται πως παγιδεύτηκαν εντός χρυσωρυχείων στην Ζιμπάμπουε, όταν και τα ορμητικά νερά έντονων πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή γέμισαν τις στοές, εκατοντάδες μέτρα κάτω από τη γη.

Οι διασώστες που έσπευσαν στην περιοχή του χρυσορυχείου δυτικά της Χαράρε, ήλπιζαν πως θα ξεκινήσουν την επιχείρηση διάσωσης, σήμερα το απόγευμα ωστόσο ο όγκος των υδάτων εντός του χρυσωρυχείου, καθυστερεί την εξέλιξη της επιχείρησης.

Την ίδια ώρα η Χαράρε απηύθυνε έκκληση για δωρεές, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια εντοπισμού και ανάσυρσης.

Εκτιμούμε πως παγιδεύτηκαν περίπου 60 με 70 παράνομοι χρυσωρύχοι" ανέφερε ο υπουργός Τοπικών Υποθέσεων Τζουλάι Μόρο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 23 παγιδευμένους που θεωρούνταν νεκροί.

"Καταβάλλονται απέλπιδες προσπάθειες να αντλήσουμε τα νερά από τις πλημμυρισμένες στοές για να ανασύρουμε τα θύματα", πρόσθεσε ο Μόρο.

"Οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος ζωντανός είναι ελάχιστες", εξήγησε από την πλευρά του ο Μάικλ Μουνονταουάφα, ο μηχανικός που έχει τεθεί επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

Οι διασώστες που επιχειρούν στο Μπάτλεφιλντς, 175 χιλιόμετρα δυτικά της Χαράρε, ήλπιζαν ότι θα ανέσυραν τους πρώτους παγιδευμένους σήμερα το απόγευμα, όμως η ποσότητα του νερού στις στοές είναι μεγάλη και επιβραδύνει τις προσπάθειές τους.

Οι εργάτες παγιδεύτηκαν τη νύχτα της Τρίτης, όταν οι στοές πλημμύρισαν αφού κατέρρευσε ένα κοντινό φράγμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και Reuters